Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PUNA DVORANA NA JUGU HOLANDIJE ZA BOSANSKE PIRAMIDE

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Istraživač piramida dr. Semir Osmanagić nastavlja s turnejom po Holandiji. On je 21. oktobra 2013. posjetio jug ove zemlje, grad Beijerland, u blizini Roterdama. Domaćin mu je bila galerija Beelden Bij Belljon.

Interes za predavanje Osmanagića o tajnama piramida bilo je znatno veće od kapaciteta dvorane od 70 mjesta tako da mnogi nisu mogli doci i kupiti ulaznicu da čuju pronalazača bosanskih piramida.

Tokom trosatnog predavanja prisutni su bili u prilici da saslušaju iskustva Osmanagića i njegova istraživanja piramida i prahistorijskih megalitnih lokacija širom svijeta te zablude i dogme o njihovom porijeklu, datiranju i tehnologiji gradnje koju su nametnuli egiptolozi i arheolozi. Nezavisni istraživači su bili u mogućnosti da daju znatno realnija objašnjenja o svrsi piramida.

U dijelu prezentacije o bosanskim piramidama Osmanagić je govorio o hronologiji istraživanja, od njihovog otkrića, otpora projektu kulturnog establišmenta, do održavanja nekoliko međunarodnih naučnih konferencija i naučnoj verifikaciji njihovog postojanja. Posebna pažnja je posvećena energetskim, spiritualnim i liječilišnim aspektima Bosanske doline piramida.

Po običaju kraj prezentacije je pripao turističkom i volonterskom aspektu. Upućen je poziv prisutnima da posjete Visoko i srce BiH. Mnogo su najavili svoj dolazak rijecima:

“Doći ćemo, ako ne ove, onda slijedeće godine sigurno”.

Direktor Fondacije dao je u popodnevnim satima jednosatni intervju Antonu Glasu za nizozemsku internet radio stanicu “RADIO TVNR”.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 24 oktobar 2013 12:03

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved