Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

OVACIJE PREPUNIH DVORANA U SHAGENU I GRONINGENU ZA BOSANSKE PIRAMIDE

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Pronalazač bosanskih piramida je tokom dva završna dana turneje po Holandiji posjetio gradove Shagen na istoku zemlje i Groningen na sjeveru. Organizatori su iznajmili dvorane lokalnih teatara koje su bile ispunjene do posljednjeg mjesta. Među stotinama posjetilaca bili su i Holanđani koji su proteklih godina volontirali u okviru MRAV-a ili su posjetili Bosansku dolinu piramida.

Osmanagić je po drugi put gostovao u Groningenu tako da je fokus predavanja bio na novostima koje su se dešavale u posljednje dvije godine. Nova otkrića megalita u tunelima, nova mjerenja, nova datiranja… sve su to informacije koje su prisutni gutali. U komentarima nakon predavanja isticali su kako je ovo bilo najbolje predavanje u njihovom životu gdje su mogli da čuju kombinaciju daleke prošlosti, energetskih fenomena, Teslinih valova do spiriutalnih i liječilišnih aspekata.

Predavanje u Shagenu privuklo je posjetioce koji su doputovali iz razlicitih dijelova Holandije, od Amsterdama do Roterdama i Utrechta, od Eindhovena do Antwerpena u Belgiji. Ponovo su organizatori morali odbiti niz prijava zbog nedovoljnog kapaciteta dvorane.

Brojna pitanja nakon predavanja, ali i aplauzi kojim su Osmanagića prekidali tokom prezentacija, svjedok su velike zainteresovanosti prisutnih za otkriće prvih europskih piramida. Flajeri i knjige su razgrabljeni, a Fondacija očekuje nove posjete u Visokom.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 24 oktobar 2013 12:50

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved