Logo
Print this page

DUBAI PONOVO TOPLO PRIMIO DR. OSMANAGIĆA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić gostuje po treći put u vibrantnom Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati). Nema grada u svijetu koji bilježi tako dinamičan razvoj i preobražaj kao ovaj dragulj Arapskog zaljeva. U njemu je čak 36.000 milionera i trenutno najkreativnija svjetska arhitektura.

Al-Rashid Centar je organizovao sedmodnevnu  konferenciju u luksuznom hotelu “Taj Palace” s predavačima iz SAD, švedske, Kine i BiH. Predavanje dr. Osmanagića je privuklo stotinu posjetilaca iz Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta i UAE.  Tokom četverosatnog predavanja, uz simultani prijevod, on je upoznao prisutne prije svega s novostima ovogodišnje naučne kampanje u Visokom na lokacijama Bosanske doline piramida. Plijenio je pažnju s otkrivenim artifaktima, te energetskim, spiriutalnim i ljekovitim aspektima projekta.

Mnogobrojna pitanja nakon predavanja te izrečeni komplimenti svjedočili su o interesu i podršci koja sa Srednjeg Istoga ide ka Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i Visokom.

Dogovorena je posjeta zaintresovanih bosanskim piramidama na proljeće 2014.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 11 novembar 2013 09:20
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved