Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

BOSANSKE PIRAMIDE U RIJECI

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić održao je 15. novembra 2013., na poziv roditelja djece koja pohađaju Waldorfsku školu, predavanje u Rijeci (Hrvatska).

Pred oko stotinu zainteresiranih, odraslih i djece, Osmanagić je govorio o najaktivnijoj arheološkoj lokaciji na svijetu, Bosanskoj dolini piramida, volonterima na koje smo posebno ponosni, rezultatima laboratorijskih i ostalih analiza koje su posljednjih osam godina proveli timovi Fondacije kao i sve većoj zainteresiranosti turista iz svih zemalja svijeta za ovaj projekt koji nezadrživo mijenja historiju.

Moramo istaći da smo sa zadovoljstvom prihvatili poziv Waldorfske škole za ovo predavanje jer je riječ o izuzetnom sistemu obrazovanja koji se u potpunosti uklapa u naša nastojanja da otvoreni i slobodni pristup informacijama bude nova činjenica u životu svakog pojedinca.

Waldorfska škola svakom učeniku daje mogućnost razvijanja znanja, praktičniih vještina i potpuno novog, nedogmatskog načina razmišljanja. Djeca iz ove škole ne nose teške knjige već, pod supervizijom nastavnika, stvaraju svoje udžbenike. Njih od prvog do osmog razreda podučava isti nastavnik koji je tako u mogućnosti da prepozna afinitete svakog od svojih učenika. Djeca često borave na otvorenom i uče kroz igru, crtanje, zabavu.  Rezultat ovakvog pristupa su radoznala, zrela i samosvjesna djeca koja se ne libe postavljati pitanja.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 18 novembar 2013 08:58

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved