Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

NAJAVA PREDAVANJA NA ČETIRI KONTINENTA DO KRAJA 2014.

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Svjetska popularnost bosanskih piramida uzrok su brojnim pozivima njihovom pronalazaču dr. Semiru Osmanagiću da učestvuje na konferencijama ili da drži javna predavanja i seminare.

Nakon uspješnih januarskih turneja po Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Norveškoj, osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” nastavlja s intenzivnim promoviranjem projekta.  Sredinom februara slijede prve posjete Češkoj i Slovačkoj (Prag, Brno, Bratislava), a početkom marta predavanje na konferenciji u Saarbruckenu u Njemačkoj. Uz Osmanagića, predavači će biti vodeći svjetski nezavisni stručnjaci za drevne tehnologije: Nassim Haramein (Švicarska), Valery Uvarov (Rusija) i Klaus Dona (Austrija).

Nakon toga slijedi predavanje i seminar u Beču (Austrija) da bi početkom aprila Osmanagić održao prvo predavanje o fenomenu piramida na zapadnoj obali SAD u Los Angelesu. Ove godine planirana je i “ofanziva” na Kanadu. U aprilu su prezentacije na EXPO konferenciji u Torontu te u glavnom gradu Ottawi, a ponovni dolazak Osmanagića u Kanadu je planiran za august i predavanje na međunarodnoj konferenciji u Montrealu.

Nakon senzacionalne turneje Osmanagića po Bugarskoj u maju 2013., slijedi ponovna posjeta najvećim gradovima Bugarske krajem aprila 2014. Topli prijem u Francuskoj najesen 2013. nastaviće se prezentacijom francuskog prijevoda knjige Osmanagica o piramidama te predavanjima u Nantu i Parizu u maju.

Pronalazač bosanskih piramida je upravo prihvatio poziv da posjeti glavni grad Indonezije, Džakartu polovinom maja 2014. Koncem maja je na konferenciji Marsonikon u Slavonskom Brodu (Hrvatska). Tokom ljetnih mjeseci predviđene su brojne ture i obilasci lokacija Bosanske doline piramida s volonterima i organiziranim turističkim grupama.

Posjednju sedmicu juna Osmanagić će iskoristiti za turneju po Teksasu (SAD) i to gradovima Woodlands, Austin i Houston.

Nakon Pete međunarodne naučne konferencije o bosanskim piramidama u septembru, sliijede promotivne turneje po Njemačkoj (Essen) i Francuskoj (Pariz). U pripremi je nova turneja po Hrvatskoj i Sloveniji najesen, a dogovara se i serija predavanja u Alžiru.

Novina ove godine su tri kalendarski značajni turističko-istraživački aranžmani u trajanju od sedam dana: proljetna i jesenja ravnodnevnica (mart, septembar) i ljetni solsticij u junu.

Bosanske piramide su najbolja kombinacija nauke i turizma, istraživanja i volonterizma, arheoloških otkrića i otvaranja Visokog i BiH prema svijetu.

Zadnje ažuriranje petak, 07 februar 2014 09:14

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved