Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

OVACIJE ZA OSMANAGIĆA U PRAGU

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Informacije o najaktivnijem arheološkom projektu, istraživanju Bosanske doline piramida, nezaustavljivo se šire Evropom i svijetom. U petak, 14. februara 2014., u glavnom gradu Česke Republike, Pragu, osnivača Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semira Osmanagića dočekalo je više od stotinu zainteresiranih koji su u velikoj sali Naučne i tehničke biblioteke u Pragu prisustvovali trosatnom predavanju. Osmanagić ih je informirao o svim aspektima istraživanja u Visokom kao i o naporima Fondacije da razbije ukorjenjene mitove o piramidama kao grobnicama te da svijetu priikaže drugu, istinitu stranu ljudske historije.

Organizator ovog predavanja, kao i predavanja koje će 15. februara biti održana ju Brnu te 16. februara u Bratislavi, jeste “WM Magazine” koji je na ovim prostorima poznat kao vodeći magazin iz oblasti zdravog života, alternativnog pristupa medicini, nauci i historiji. Nakon posjeta Visokom u 2012. i 2013. oni planiraju organizirati dvije turističke ture u 2014.

Po završetku predavanja, Osmanagić je primio niz čestitki, razgovarao s istaknutim naučnim i kulturnim ličnostima Praga te obećao da će s novim informacijama ponovo doći u ovaj prelijepi grad.

Treba istaći da je kraj predavanja publika dočekala na nogama dajući tako podršku radu Fondacije na otkrivanju naučnih i historijskih istina te razvoju arheološkog turizma u Bosni i Hercegovini.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 16 februar 2014 08:42

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved