Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

OSMANAGIĆ “UJEDINIO” HRVATE, SRBE I BOSANCE U TORONTU

Ocijenite članak
(2 ocjena)

U okviru američko-kanadske turneje pronalazač bosasnkih piramida dr. Semir Osmanagić je održao tri predavanja u kanadskom Torontu. Dva višesatna predavanje je upriličio na sajmu “Total Health EXPO” 5. aprila 2014., da bi slijedećeg dana 6. aprila prezentaciju održao u  velikoj dvorani Latvijskog kulturnog centra.

Među više od 200 posjetilaca bio je veliki broj iseljenika iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tokom posljednje dvije decenije ne dešava se da nekom događaju u inostranstvu, bez obzira da li je riječ o kulturnom, umjetničkom ili sportskom nastupu, prisustvuju predstavnici sve tri zajednice.

Ipak, intrigantnost teme bosanskih piramida i odlična organizacija “Blissfull Health”-a privukla je građane nekadašnjih jugoslovenskih republika u velikom broju. S njima su bili i Kanađani, također različitog porijekla: od Bugarske i Poljske, do Češke, Meksika, SAD, Njemačke, Latvije, Indije i drugih.

Ovaj put je dr. Osmanagić vrlo detaljno govorio o fenomenu piramida u svijetu koje je istraživao na svim kontinentima te hronologiji otkrića i naučnih argumenata vezanih za Bosansku dolinu piramida. Prisutne je iscrpno upoznao s otporima iz kulturnog establišmenta, ali i svim uspjesima Fondacije.

Nekoliko puta prekidan aplauzom, Osmanagića su dočekale ovacije prisutnih na kraju predavanja. Jednodušno su izjavili da nisu nikada bili na boljem predavanju i da nisu očekivali da će ih jedan predavač držati prikovanim za sjedišta puna tri ipo sata.

Sa svih strana su najavljene posjete Visokom i BiH ove ili slijedeće godine.

Nakon Toronta, Osmanagić putuje o glavni grad Kanade Ottawu, gdje će govoriti na St. Paul University.

Zadnje ažuriranje utorak, 08 april 2014 20:51

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved