Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PREZENTACIJA BOSANSKIH PIRAMIDA U SLAVONSKOM BRODU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Posljednjeg dana maja 2014. Slavonski Brod je još jednom dočekao pronalazača bosanskih piramida dr. Semira Osmanagića. U prepunoj dvorani poznate “Tvrđave”, Osmanagić je upoznao prisutne s novostima na istraživanju najvećih i najstarijih svjetskih piramida. Tokom 90-minutnog predavanja govorio je o naučnim, energetskim i ljekovitim aspektima projekta.

Predavanje je održano u sklopu tradicionalnog godišnjeg festivala “Marsonikon”. Interesantno je da je na otvorenom prostoru “Tvrđave” istovremeno održavan i međunarodni filmski festival. Tokom predavanja Osmanagića bilo je prisutno samo sedam posjetilaca na projekciji filma, što rječito govori da je interes za piramide ubjedljivo veći u odnosu na ostala kulturna zbivanja.

Nakon predavanja prisutni su pozvani da organizirano posjete Visoko 5. jula, ili da dođu u individualnu posjetu tokom godine.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 01 juni 2014 10:24

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved