Logo
Print this page

PREZENTACIJA BOSANSKIH PIRAMIDA U SLAVONSKOM BRODU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Posljednjeg dana maja 2014. Slavonski Brod je još jednom dočekao pronalazača bosanskih piramida dr. Semira Osmanagića. U prepunoj dvorani poznate “Tvrđave”, Osmanagić je upoznao prisutne s novostima na istraživanju najvećih i najstarijih svjetskih piramida. Tokom 90-minutnog predavanja govorio je o naučnim, energetskim i ljekovitim aspektima projekta.

Predavanje je održano u sklopu tradicionalnog godišnjeg festivala “Marsonikon”. Interesantno je da je na otvorenom prostoru “Tvrđave” istovremeno održavan i međunarodni filmski festival. Tokom predavanja Osmanagića bilo je prisutno samo sedam posjetilaca na projekciji filma, što rječito govori da je interes za piramide ubjedljivo veći u odnosu na ostala kulturna zbivanja.

Nakon predavanja prisutni su pozvani da organizirano posjete Visoko 5. jula, ili da dođu u individualnu posjetu tokom godine.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 01 juni 2014 10:24
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved