Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DOBITNIK “EMIJA” ART RASCON PREDSTAVIO DR. OSMANAGIĆA U HOUSTONU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Jedan od najuglednijih američkih novinara i voditelj “ABC News” Art Rascon iz Houstona predstavio je dr. Semira Osmanagića publici u Houstonu u petak 27. juna 2014. U svom obraćanju je rekao:

“Dr. Osmanagića poznajem već devet godina i on je čovjek koji je otkrio ne samo prve piramide u Europi, već i najveće na Planeti. Bosanske piramide su postale najaktivnija arheološka lokacija na svijetu, a dr. Osmanagić će ostati zaslužan za promjenu knjiga historije.”

Art Rascon je, pored činjenice što je dobio nagradu “Emmy” još dvadeset puta bio nominovan za ovu najznačajniju američku novinarsku nagradu. Njegova priča iz 2006. “Houston’s Indiana Jones” je također bila nominovana

Ovo je bio uvod u jedno od četiri predavanja koja je pronalazač bosanskih piramida održao četiri dana zaredom u Teksasu. Prvo je u gradu Woodlands prezentirao novosti iz Bosanske doline piramida za grupu “The Law of One” 25. juna. Slijedilo je predavanje u glavnom gradu Teksasa Austinu 26. juna, te dva predavanje u  Houstonu. Domacini su mu bili “Udruženje mehaničkih inžinjera Jugoistočnog Teksasa” (ASME) i “A.R.E. Centar” iz Houstona. Čelnik ASME udruženja Bernie Kent je izjavio:

“Mi živimo svoje živote, idemo na posao i poznaju nas samo prijatelji i rodbina. Kada nas više ne bude, bit ćemo brzo zaboravljeni. Ali, iza dr. Osmanagića ostaje otkriće koje ga čini prepoznatljivim za milione ljudi širom svijeta sada i u budućnosti.”

Nekoliko stotina Teksašana imalo je priliku da čuje kompletnu priču o otkriću, otporima, te hronologiju naučnih, energetskih i ljekovitih aspekata vezanih za bosanske piramide. Mnogi od oduševljenih posjetitelja izrazili su želju da posjete Visoko.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 30 juni 2014 07:19

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved