Logo
Print this page

PARIZ PONOVO S ODUŠEVLJENJEM DOČEKAO VIJESTI IZ BOSANSKE DOLIINE PIRAMIDA

Ocijenite članak
(3 ocjena)

Osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić gostovao je proteklog vikenda u Parizu, Francuska, gdjje su ga pozvali organizatori druge međunarodne Konferencije “Prošlost, sadašnjost, budućnost”.

Osmanagić je kao glavni predavač izazvao veliku pažnju posjetitelja koje je, u dva navrata, informisao o toku projekta istraživanja bosanskih piramida i rezultatima devetogodišnjeg rada na arheološkim lokacijama u Visokom.

Također, Osmanagić je zajedno s ostalim predavačima na konferenciji učestvovao u radu okruglog stola, a gosti Konferencije su posebno bili zadovoljni seminarom s dr. Osmanagićem koji je održan u nedjelju 5. oktobra.

Naime, tridesetak zaintereseiranih imalo je priliko da u sedmosatnoj naučnoj sesiji s pronalazačem bosanskih piramida saznaju sve detalje kako o bosanskim piramidama, tako i o ostalim drevnim nalazištima u svijetu, civilizacijama koje su nestale, njihovom tehnološkom stepenu razvoja, građevinskim postignućima i svim ostalim misterijama prethodnih civilizacija. 

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 06 oktobar 2014 14:05
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved