Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PRAĆENJE DISANJA MOŽE BITI NAČIN PREPOZNAVNJA DOLAZEĆE SMRTI?

Uz sve kontroverze takovih tvrdnji još je nejasno da li postoji metoda kojom se otkriva pokretanje "gena smrti"

Svjedočanstvo: slušanjem Vašeg CD submix H/M osjetio sam nešto što još davno nisam: unutarnji mir i zadovoljstvo...Hvala (M.T., Zagreb)

Prvi je temu predviđanja, uz niz mitsklh religijskih likova, najavio Michel Nostradamus u jednoj prilično nezamijećenoj kvatreni kada opisuje da će ga naći mrtvog između njegova kreveta i klupe. Nejasno je da li je odredio i kobni datum a dosta ljudi vjeruje da jest, neki čak iz njegovih astroloških zapisa pokušavaju raznim izračunavanjima dokazati da je to točno.
I stariji Tarabić je postao poznat po točnim "predviđanjima iz Kremne" koja su doista impresivna a još se uvijek prepričava događaj kada je prijatelju objasnio da "mora pokositi livadu danas jer mora sutra ujutro umrijeti". To se i dogodilo. Nije bio bolestan niti star pa je to samo još jedan izvor kontroverze.
Pravi je misterij, uz, dakako, jednu tezu iz genetike koja spominje "gen smrti" kao neku vrstu predodređenosti, učenje jedne slabo poznate istočnjačke škole. Naime, postoji shvaćanje da dah povezuje svjesni dio naše ličnosti sa podsviješću. Time se tumači potreba tehnika disanja sa zadržavanjem daha (kumbhaka) u jogi ali i princip da se otprilike svake četiri minute pravilno izmjenjuju ljudske nosnice kao d o m i n a n t n e prilikom disanja. Dakle, tih par minuta je protok zraka veći kroz lijevu a narednih desnu nosnicu. Otprilike. Kako taj dah ima neke veze sa infinitezimalno kratkim spajanjem naše svijesti s programima iz podsvijesti gdje se vjeruje da je zapisano sve, pa tako i sudbina našeg fizičkog tijela, spomenuta škola vjeruje da je početak procesa našeg umiranja nekako prepoznatjiv iz p r o m j e n e spomenutog ritma. Zato se uvijek vjerovalo da se pranajamom može korigirati taj poremećaj što bi značilo da se sudbina može odgoditi. No, u praksi se to nažalost nije pokazalo tako efikasnim kao u teoriji. 
U jednom tekstu koji je u javnost iznijela tzv. Biharska škola postoje natuknice u tom smjeru, čak se spominje i period od š e s t mjeseci prije smrti kada jogi postaje toga svjestan. Pitao sam dugogodišnjeg pustinjaka iz prašume Sariska koliko u tome ima istine.
Odgovorio je. "Točno je da vrlo, vrlo uvježbani mistik može, dišući iz neposredne blizine u stražnji dio ruke između dlana i lakta osjetiti sasvim malu promjenu u ritmu izmjene dominacije dahova. Kada to postaje očito bez utjecaja tehnika disanja smatra se da mu je preostalo negdje oko šest mjeseci života i to se općenito smatra nečime na što se ni ne pokušava utjecati. Kao poruka iz "akashe" ili karmički znak. Na Zapadu to povezuju s dubljim slojevima svijesti odnosno podsvijesti iz kojih izranja takva informacija. Osobno mislim da možda to nije automatski i osuda i samo možda bi se nešto moglo poduzeti nakon ovako ranog upozorenja. M o ž d a....". 
Čovjek, kojeg je otkrio japanski znanstvenik dr Hiroshi Motoyama koji je po Indiji nosio portabl EEG uređaj, a isti je mogao mijenjati moždane valove bukvalno točno po želji istraživača, je bio Swami Satyananda Saraswati. Još davnih godina. Tek će kasnije ovaj školovani jogi osnovati Biharsku školu kojoj dugujemo sve te bizarne detalje iz drevnih učenja koji bi mogli biti i - istiniti.

1. Nostradamus - nepotvrđena legenda tvrdi da su za vrijeme Francuske revolucije ustanici iskopali grob slavnog vidovnjaka u potrazi za zlatom koje nisu našli ali je na njegovim prsima nađena ploča s točnim datumom kada će biti oskrvnavljen njegov grob! Odgojio ga je njegov djed mistik koji je s židovske vjere prešao na katoličanstvo a metodi gledanja u budućnost ga je navodno poučio jedan španjolski fratar. 
2. Zapisi koje su Tarabići, pravoslavni Hecegovci izbjegli pred Turcima u Kremnu ispod planine Tare, ostavili iza sebe, nevjerojatnom točnošću predviđaju tragični kraj niza srpskih vladara ali i izume budućnosti, ekološku krizu i, kako izgleda i samog Tita za kog kažu da će "umrijeti zbog noge". Nepismeni su Tarabići svoje vizije diktirali proti Zahariju- 
3. Dr Hiroshi Motoyama - japanski liječnik koji je po najvišim znanstvenim standardima objektivizirao "izmijenjena stanja svijesti", stanje "prosvijetljena" i postojanje sile poznate kao "kundalini". Život je završio kao poglavar jednog shintoističkog hrama u Japanu.

Zadnje ažuriranje utorak, 01 novembar 2016 08:30
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved