Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Konačni smisao je uvid u istovremeno postojanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kao – sada

Piše: Drago Plečko

Pitanje svih pitanje jest: koja je razlika između prosvjetljenog, samorealiziranog pojedinca i onog koji to nije, rečeno svakom razumljivim rječnikom?

Za neprosvjetljeno ljudsko biće realno postoje samo prošlost i budućnost. Do detalje se može sjećati svih prošlih događaja, savršeno poredanih u Vremenu i emocionalno je vezano uz njih kao potpuno stvarnih. Tugom ili veseljem.

Može zamišljati apsolutno sve buduće događaje savršeno logično poredane u Vremenu i stvarne kao i sve scenarije koji u budućnost vode. Emocionalno je uz njih vezano kao potpuno stvarne. Strahom od ishoda onog što se još nije dogodilo, čežnjom, strepnjom i nadasve, nadom.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje četvrtak, 27 februar 2020 05:30
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved