Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

UPRAVLJATI SVOJIM ŽIVOTOM MOŽEMO SAMO KADA UTJEČEMO NA DIJELOVE PSIHE NEDOSTUPNE RACIONALNOM UMU

Piše: Drago Plečko

Kada podsvijest shvati da je SADA jedina stvarnost čuda postaju moguća
UPRAVLJATI SVOJIM ŽIVOTOM MOŽEMO SAMO KADA UTJEČEMO NA DIJELOVE PSIHE NEDOSTUPNE RACIONALNOM UMU
Mlada Osječanka kojoj su operativno uklonjeni rak dojke i okolni limfni čvorovi prolazi kroz seriju kemoterapija. Sluša moj prilagođeni CD subliminal i za vrijeme same terapije. Evo što mi je ispričala danas: "Ne znam što se krije ispod glazbe s ovog Vašeg CD-a ali, za razliku od žena iz moje okoline, nijednom nisam osjetila ni najmanju mučninu ili slabost. niti sam povraćala. Jednom nisam ponijela CD na terapiju i pod kraj sam osjetila blagu slabost. Odmah mi je sinulo što mi nedostaje....".
Usadimo li u nesvjesni dio naše ličnosti uvjerenje da je samo SADA stvarno to znači da bolest i izlječenje (zdravlje), ljubav i mržnja, uspjeh i neuspjeh, ljepota i ružnoća, bogatstvo i siromaštvo zapravo postoje - istovremeno. U kom će se onda pravcu kretati naš život? Prema onome što u istočnjačkim filozofijama zovu "samskarama", otiscima u svijesti, dakle namjerama, sklonostima, p r e d u v j e r e nj i m a, predrasudama, očekivanjima, strahovima, iskrivljenoj percepciji situacije. Najčešće pod pritiskom kolektivne svijesti i opće prihvaćenih, dogovorenih, zapravo lažnih istina.
No, prema jednom drugom scenariju, od te prve misli koja je SADA i samo sada, ako naš um toga nije svjestan i djelujemo ispod praga njegove svjesnosti sugestijom upravljajući odlukama tijela, moguće je negativni ishod izmijeniti. To je suština ovladavanja životom na onom nivou koji nam je inače nepristupačan. Onda je moguće da tijelo ne prihvati ni najjaču kemoterapiju kao otrov, moguće je da neuspjeh ne pokoleba i pretvori se ispravnim izborom u uspjeh. No, svaki je čovjek individua kao brave kod kojih za svaku treba d r u k č i j i ključ. Tako kod ljudi treba znati odrediti adekvatnu subliminalnu poruku a to zahtijeva određenu vještinu i iskustvo. Jer ništa ne djeluje kod ama baš svakog čovjeka.
 
Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 03 avgust 2020 12:10
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved