Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Administrator

Prezentacija zdravog načina života u Parku Ravne 2

četvrtak, 22 avgust 2019 09:44 Objavljeno unutar Aktuelnosti

U subotu 31.8. imamo promociju zdravog i aktivnog načina života. Sa početkom u 12 časova u Multimedijalnoj dvorani.

Imate mogućnost uraditi besplatnu body scan analizu i provjeriti kompoziciju tijela i organizma kroz slijedeće parametre:

BMI index

FAT %

MUS %

Organske masnoće

Bazalni metabolizam.

Provjerit ćemo trenutne mjere i vaše optimalno stanje . Ako nekoga bude zanimalo riješenje, predložit ćemo plan ishrane koji je individualno prilagodjen svakoj osobi.

Promocija će se održati pod pokroviteljstvom firme „Fit Start“ iz Kaknja.

Svi ste dobro došli!

Veliki broj članova HUESA Akademije (Human Universal Energy and Spirituality Academy) proteklih dana je ponovo u posjeti Visokom i Bosanskoj dolini piramida, a pored obilazak lokacija odlučili su se i ove godine učestvovati i u samim radovima, te na taj način dati svoj doprinos projektu istraživanja piramida. U srijedu je grupa članova HUESA-e radila na Bosanskoj piramidi Sunca, a pauzu u radovima iskoristili smo i za razgovor s jednom članicom.

- Od 1994.godine sam članica HUESA-e, a ovamo u Visoko sam prvi put došla prije tri godine, kada je moj mali sinčić Yuri imao svega šest mjeseci. To je bilo sjajno iskustvo, taj prvi dolazak, i od tada ne propuštam priliku da svake godine dođem. Yuri je obišao sve lokacije, voli se šetati po tunelima Ravne, a uživa u obilascima bosanskih piramida, sve mu je jako zanimljivo, a i on sam je jako radoznao. – priča nam Yolanda de Rueda Leiza, koja je u Visoko doputovala iz Španije (Baskija).

Kako nam je kazala iz godine u godinu se vidi sve veći napredak u brojnim segmentima, što je posebno raduje.

- Napredak je evidentan na svakom koraku, od radova, preko brojnih novih sadržaja koje je moguće vidjeti, pa do osoblja, tačnije vodiča. Na svakoj lokaciji imamo izuzetno kvalitetne, ljubazne i jako dobro obučene vodiče, od kojih imamo priliku mnogo toga čuti, naučiti, a s kojima provodimo i mnogo vremena i koji se jako dobro brinu o svima nama. Naravno, svaki put kad dođemo dočeka nas i dr. Semir Osmanagić, s kojim imamo stalni kontakt, a ono što nas posebno raduje prilikom svakog novog dolaska je upravo taj napredak projekta, a i nama je jako drago što možemo biti dio projekta, dati svoj skromni doprinos, svjedočiti novim otkrićima i rastu projekta i što u dubini duše znamo da svojim angažmanom i mi na jedan način mijenjamo svjetsku historiju. – kazala nam je Yolanda, koja u Visokom boravi sa članovima HUESA Akademije, a sa njom je i trogodišnji sin Yuri.

Volonteri šeste smjene „Eskpedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ u srijedu 21.augusta bili su angažirani na prijelazu između sjeverne i istočne strane Bosanske piramide Sunca, tačnije na čišćenju i uređenju ugaone sonde na ovom dijelu najveće piramide na svijetu.

- Današnji dan smo iskoristili za radove na bridu koji se nalazi na prijelazu izmeđi sjeverne i istočne strane Bosanske piramide Sunca, na sondi koju smo otvorili još prije nekoliko godina, a koju sada vraćamo u njeno prvobitno stanje, čistimo je i pripremamo da bi gosti koji posjećuju ovaj lokalitet mogli vidjeti i sami čošak, odnosno brid piramide. – kazala nam je Marie-Sophie Gristi, koordinatorica Fondacije.

Na Bosanskoj piramidi Sunca nalaze se volonteri iz svih dijelova Europe, kao i Kanade i SAD-a, a prethodnih dana pomoć su pružali i članovi organizacije HUESA koji se već neko vrijeme nalaze u Visokom. Pored Bosanske piramide Sunca, radovi se izvode i u tunelima Ravne 3, kao i na Bosanskoj piramidi Mjeseca, a vremenski uslovi diriguju i same radove i lokacije.

- Zbog izuzetno toplog vremena koje vlada u narednim danima se ponovo vraćamo radovima u tunelima Ravne 3, a što se tiče Bosanske piramide Sunca tu ćemo se ponovo vratiti, jer nam je namjera proširiti i urediti već postojeće sonde, te vidjeti šta se krije ispod zemlje i vegetacije koja se nalazi iznad blokova piramide. Naravno, namjera nam je naše volonteri odvesti na radove na što više lokacija, kako bi se i oni sami upoznali sa što više lokacija, vidjeli ih i stvorili jasniju sliku o onome što radimo i što pronalazimo. – pojasnila nam je Marie-Sophie.

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved