Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Priopćenje za medije

Otkriće matrice Plejada predstavljeno u Studijama „Vlašići i mali narodi“

Zagreb, 28. veljače – Danas je u prostorijama Hrvatske matice iseljenika održana promocija knjige Studije „Vlašići i mali narodi“, autora dr.sc. Igora Šipića. Knjiga je podijeljena u dva dijela, a sadrži rezultate dosadašnjih istraživanja o otkriću matrice Plejada i njezinoj implementaciji na prostoru Mediterana.

- Ove studije su analiza i prevođenje različitih jezika izražavanja geografskih prostora spram nebeskih nam, ljudima još nejasnih, kozmičkih zakona do kojih se, znanstveno i bez analitičkog pristupa ne može doći. Geometrijska matrica Plejada otkriće je koje se temelji na geometrijskoj analizi geografskog i geomorfološkog prostora, njegove makro-urbane slike, distribucije sakralne infrastrukture, toponima, posljedično i povijesno-događajnog slijeda u Ekumeni, od prapovijesti na ovamo i predstavlja značajno otkriće za svjetsku povijest, kazao je dr. Šipić.

Promociji su prisustvovali u ime izdavača Franjo Pajrić i suradnik Srđan Nogić. Posjetitelji su mogli čuti kako je došlo do ovog otkrića na kojem se radi preko 20 godina, a potvrđeno je matematičkom ekspertizom struke.

- Plejadska i trojanska-eponimska matrica, dvije međusobno matematički koherentne matrice, daju nam uvid u strogu matematičku organizaciju slike prostora, one nastale djelovanjem Majke Prirode, ali i djelovanjem Čovjeka, u vremenu koje naša civilizacija pamti. Krunski dokaz ispravnosti definicije ovog matematičkog sistema te njegove implementacije u realni geografski prostor je predromanička Rotonda iznad sela Ošlje u Dubrovačkom Primorju, koja svojom pozicijom i dizajnom potvrđuje poznavanje i korištenje ove matrice još od prapovijesti, izjavio je Srđan Nogić.

Ovo istraživanje nastavlja se na Šipićevu disertaciju Srednjovjekovni mediteransko-jadranski plovidbeni putovi i topografija jadranskih svetišta (Sveučilište u Zadru, 2010.), pod naslovom Karta Leopardi - vrhunac Loretske historiografije. Temeljem analize Karte Leopardi iz 16.stoljeća, Šipić donosi zaključke o matematičkoj uvjetovanosti rasporeda postaja prijenosa Marijine kuće, ali i šireg mediteranskog prostora u kojem se taj prijenos dogodio.

Slijedom rezultata dobivenih iz Karte Leopardi te daljnjih analiza, Šipić uspostavlja tzv.

trojansku-eponimsku matricu koja je temelj matematičkog tumačenja organizacije prostora čiji razvoj i djelovanje predstavlja u knjigama Ahilej u virovima vrtoloma (2012.) i Tajna

Apolonovog tronošca (2013.). U knjizi Zašto bi mogla...Atlantida (2014.), Šipić donosi novu, matematički utemeljenu interpretaciju tog klastera te implementaciju geometrijske matrice Plejada u realni geografski prostor, ključnog alata u analizi realnog geografskog prostora i vremena s pripadajućim mu civilizacijskim procesima.

Luka Šipić

091 9594 642

Zadnje ažuriranje subota, 02 mart 2019 10:52
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved