Logo
Print this page

Plejade u zlatnom rezu

Autor: Igor Šipić
 
Tema predavanja su rezultati istraživanja implementacije geometrijske matrice Plejada u realni geografski prostor i tlocrt predromaničke Rotonde u Ošlju, kako ju je postavio i objasnio dr.sc. Igor Šipić. 

Predstavljena je geometrijska matrica zviježđa Plejada (Vlašići, M45, Messier 45) te njen utjecaj na geografiju i infrastrukturu nastalu ljudskim djelovanjem od prapovijesti na ovamo, s posebnim osvrtom na lokaciju i dizajn predromaničke Rotonde iznad sela Ošlje u Dubrovačkom Primorju. 

 Pristupilo se matematičkoj i astronomskoj uvjetovanosti distribucije toponima, gradova, luka, hramova, svetišta, legendi, mitova, povijesnih događaja, ali i kardinalnih geomorfoloških točaka prostora poput zaljeva, rtova, prolaza, tjesnaca, planinskih vrhova, ušća rijeka i drugih. 

 Uz plejadsku matricu, predstavljena je i njoj koherentna trojanska eponimska matrica, koja u sprezi s plejadskom potvrđuje astronomsku i terestričku sukladnost svih povijesnih slojeva ekumene, počevši od najstarijih poznatih civilizacija. 

 Drugi dio predavanja s podnaslovom "Rtanj, dizajn s potpisom piramide" nudi osvrt na prostorno-matričnu poziciju te utjecaj planine Rtanj na širi mediteranski prostor.
 

Related Video

Zadnje ažuriranje utorak, 28 juli 2020 10:25
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved