Logo
Print this page

VISOKO VISOKO (1)

PIŠE: Igor Šipić

Dakle, da otklonimo sumnju, da smo se razumjeli: Igor i Atlas su numerički istoznačni 68. Atlas „sjedi“ na poziciji Sancti-Spiritusa, krajnjeg zapadnog ugla južnog „češlja“ Rotonde kad se ona, implementirana u rasteru krajnje točke europskog kontinenta, rtu Roca, s početnim meridijanom Greenwicha u središtu westwerka, te radijusom vanjske kružnice u polazištu primordijalne simetrale, zarotira za 15° NW. Ja sjediom tu gdje sjedim, S time smo završili, možda čak i jedan ciklus, da bismo otvorili drugi, sasvim novi, s pogledom na geografsku poziciju Visokog u srcu srednje BiH.

O toj temi sam pisao naširoko u brošuri „Značaj lokacije Bosanske piramide“, priređenoj za Konferenciju u Sarajevu 2013. Stoga uvijek najveća opasnost za čitatelja dolazi od ponavljanja. Nastojat ću biti što sažetiji u starom gradivu, da bismo shvatili bit novih spoznaja.

Zadnje ažuriranje srijeda, 30 septembar 2020 07:09
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved