Logo
Print this page

Nastavak cenzure: YouTube gasi kanale i postavlja linkove s Wikipedije

Piše: Ratko Martinović

Pisali smo o velikoj akciji YouTubea i Facebooka protiv tzv. 'teoretičara zavjere' u kojoj su brojnim komentatorima, analitičarima i novinarima izbrisali dugogodišnji rad, a sada se sprema i druga faza projekta cenzure.

U njoj će YouTube u suradnji s Wikipedijom postavljati 'disclaimer' note s linkovima na tu online enciklopediju - razlog zbog kojeg to rade je 'borba protiv Fake News', a na udaru će biti alternativni kanali vezani uz politiku, zavjere, religiju itd. Lažno oglašavanje i pop-trač kanali za sada neće biti pod povećalom. Prvi su već pali, poput Alexa Jonesa ili Richieja Allena.

Zanimljivo, na udaru će biti kanali o slijetanju na Mjesec, no isto tako i oni koji tvrde da sam YouTube ima veze s obavještajnim agencijama poput NSA ili CIA. Wikipedia se odmah ogradila od čitave priče pohvalivši ideju ali bez ikakvog službenog partnerstva ili ugovora. Promjene već polako kreću u realizaciju, a nije poznato tko će kontrolirati sadržaj na samoj Wikipediji, pošto je riječ o servisu u koji se ručno unose podaci od strane korisnika i definitivno ima veliki broj neistina i propusta.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje utorak, 20 mart 2018 08:27
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved