Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Administrator

DR. SAMKA BEČIĆ NA RAVNAMA OD 24. - 27. MAJA 2022.

nedjelja, 15 maj 2022 13:50 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Doktorica alternativne medicine Samka Bečić iz Ključa ponovo dolazi u Visoko na zahtjev brojnih klijenata.

Ona će biti na raspolaganju zainteresovanima u Wellness centru Aero banje na Ravnama od utorka 24 maja do petka 27. maja 2022. od 12-18 sati.

Poziv izlagačima za učešće na sajmovima

subota, 14 maj 2022 12:00 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Fondacija “Arheološki park: ”Bosanska piramida Sunca” ove godine organizator je četiri festivala sa pratećim sajmovima:

- Festival povodom početka ljeta, “Ljetni Solsticij” od 17. do 21. juna 2022.

- Festival “Sunce” od 15. do 17. jula

- Festival “Buđenje ekološke svijesti” od 5. do 7. augusta

- Festival povodom početka jeseni “Jesenji evkinocij” 24. i 25. septembar 

U sklopu svih festivala biti će organizovani i sajmovi organske hrane, rukotvorina i suvenira.

Pozivamo sve zainteresovane izlagače da se prijave na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i tako sebi osiguraju prodajno mjesto (štand) u jedinstvenom ambijentu arheološko-turističkog parka Ravne 2. Fondacija besplatno izdaje uniformne štandove koji će biti postavljeni u parku na glavnom turističkom putu i na taj nain daje podršku domaćoj, organskoj proizvodnji.

Ovog petka, pored brojnih ekskurzija iz cijele Bosne i Hercegovine, Kompleks Ravne su posjetili i učenici Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ iz Zenice. U Visokom su boravili učenici petih, šestih, sedmih, osmih i devetih razreda, uz pratnju nastavnog osoblja škole.

– Posjetili smo tunele Ravne koji su fenomenalni, meni lično je ovo drugi dolazak sa razredom, jer smo već jednom bili tokom protekle jeseni na moju inicijativu. Fenomenalno je izletište, prepuno pozitivne energije, meni je sve ovo prelijepo i topla preporuka svima da dođu, blagodat je imati sve ovo u Bosni i Hercegovini. Osim pozitivne energije učenici su imali priliku mnogo toga naučiti, nastavnica geografije je dok smo dolazili pripremila članak o historijatu Visoko i bosanskih piramida, učenike smo spremili i informisali, a oni su uživali u ovoj ljepoti. – kazala nam je nastavnica matematike i fizike u OŠ „Edhem Mulabdić“, Fahira Čevro.

U Kompleksu Ravne danas je boravilo skoro 300 zeničkih učenika, a kako su nam kazali, imali su predivno ispunjen dan, prepun igre, zabave, smijeha, ali i učenja.

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved