Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /homepages/24/d234954340/htdocs/piramidasunca.ba/media/k2/galleries/12580
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/12580
A+ A A-

OHIO – NAJVEĆI ZEMLJANI RADOVI U HISTORIJI PLANETE: KOSMIČKI ENERGETSKI KRVOTOK (3)

MIAMISBURG – NAJVEĆE KONUSNO UZVIŠENJE U OHAJU

Piše: dr. Semir Osmanagić

Novembar 2017.

Ušao sam u gradić Miamisburg u Ohaju. Iz ravnice mi odmah upada u oči vrh konusnog uzvišenja. Nije mi potrebna navigacija nekoliko posljednjih kilometara vožnje. Parkiram kao jedini auto na parkingu.

U lijepo održavanom parku, ogromni tumulus plijeni svojom visinom i geometrijskom pravilnošću: Miamisburg Mound! U njega je ugrađeno 50.000 kubika zemlje i građevinskog materijala. Obim mu je 270 metara, a visina 20 metara. Ovo je jedan od dva najveća tumulusa na istoku SAD, upisan u Nacionalnu listu hitorijskih mjesta.

Miamisburg Mound se nalazi u tacnom geometrijskom centru ogromne ravne zelene površine. U momentu me podsjeti na plato Gize i nevjerovatne radove na perfektnom niveliranju kamene površine.

Stav konvencionalne nauke je da je riječ o monumentu kojeg je izgradila Adena kultura prije otprilike 2.500 godina. Nažalost, zabilježen je samo jedan ozbiljniji arheološki pokušaj na razjašnjenju tajne ovog vještačkog uzvišenja, i to prije 150 godina.

Priča je interesantna, stoga je citiram iz Dayton Daily News, 28. februar 1932:

‘Dan kada su otvorili Miamisburg Mound’

Datum je bio 22. juli 1869. Istraživanje je započelo na mamutskom uzvišenju na farmi dr. John Treona u blizini Miamisburga. U nekoliko navrata u prošlosti najavljivana su iskopavanja, ali su se radnici uvijek bojali tupog zvuka koji je dolaio iz uzvišenja, pa su odustajali od kopanja. Nalazili bi skelete koji su u znatnoj mjeri nadamašivali one današnjih ljudi…

U prva dva dana iskopavanja, od srijede do četvrtka, dostignuta je dubina od 10 metara. Pronađen je ljudski kostur u sjedećoj poziciji, okrenut ka istoku. Čini se da je kostur bio postavljen pri samoj površini u to doba i prekriven zemljom i glinom. Nešto dublje pronađene su ploče, slagane jedna na drugu, pod nagibom od 45 stepeni, sličnih dimenzija. Moguće je da su ove kamene ploče činile vanjske zidove…’

Kada je riječ o svrsi Miamisburg Mounda, nagađanja su da je ovdje bilo riječ o grobnici (ali je zbog znatno manjeg broja skeleta u odnosu na druga slična uzvišenja, ta teorija odbačena), hramu, utvrdi ili uzvišenju sa slanje signala (?), koje je u nizu bila povezano s drugim sličnim uzvišenjima.

Dakle, dimni signali, indijanci, a ubrzo ćemo im pridružiti i kauboje, slijedeći ovu logiku. Nadajmo se da će moderne geofizičke metode utvrditi preciznu strukturu ovog tumulusa, s prolazima i rezonantnim komorama, te podzemnim energetskim izvorima.

Mjerio sam magnetno polje na nekoliko lokacija:

-          U autu, 200 m dalje od lokacije: 70-76 mikrotesla

-          U podnožju tumulusa: 52-53 mikrotesla

-          Na vrhu tumulusa: 40-42 mikrotesla

-          Pet metara ispod vrha i metalne ograde: 36 mikrotesla

Nema ultrazvuka.

Bilo je vrijeme da zavirim u energetski omotač i vidim da li mogu dobiti dodatne informacije.

MEDITACIJA

Prva grobnica originalnih arhitekata. Visoka 3,5 metra. Sahranjeni ispod zemlje, Kopali su im prilaz ispod uzvišenja, zatim ga pažljivo zatvorili. Grupa domaćih stanovnika koja je učestvovala u tom poduhvatu je raseljena u druge krajeve.

Originalna svrha je bila drugačija. Ovo je dio energetskog krvotoka krajolika. Komusni, geometrijski oblik je stvarao energetsku zraku (još uvijek je prisutna), unutar objekta se energija kovitla. Ispod su energetske linije (“ley lines”). Vodeni tok nije neposredno ispod tumulusa, već malo dalje, ali energija vode ispunjeva podzemne prolaze. Postoje još neke energetske linije za čije porijeklo i definiciju ne znam.

U ranijem inkarnaciji sam kao tinejđer prisustvovao gradnji jednog od objekata u Ohaju i bio svjestan prisutnosti posjetilaca.

Da li moj ratio ili moje nesvjesno, utiču na ove slike koje opisujem?

Odgovor: “Tvoja prošlost utiče.”

*** 

Baš sam se spremao zaključiti pisanje o posjeti Miamisburgu, kad me pogled na fotografije podsjeti da sam na pet slika snimio žutu energetsku lopticu. Ponovo sam je našao na fotografijama mjesec dana kasnije, ovog puta na europskom kontinentu, u Visokom, u parku ‘Ravne 2’: ista visina od zemlje, iste dimenzije, ista boja, u momentima kada sam bio sam.

Galerija slika

{gallery}12580{/gallery}
Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 11 decembar 2017 07:39
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved