Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

OHIO – NAJVEĆI ZEMLJANI RADOVI U HISTORIJI PLANETE: KOSMIČKI ENERGETSKI KRVOTOK (4)

VELIKI KRUG U NEWARKU: LUNARNA OBSERVATORIJA JE SAMO POČETAK

Piše: dr. Semir Osmanagić

Novembar 2017.

Moja četvrta stanica u Ohaju dovodi me u Licking County, putem State Route 79, kraj gradića Newark. Najmanje dvije hiljade godina stari, obimni zemljani radovi danas su poznati kao ‘Newark Earthworks’, a najistaknutiji je dio ‘Great Circle Earthworks’. Zemljani krug ima prečnik od gotovo 400 metara. Krug je pravilan. Ostali geometrijski oblici obuhvataju još jedan krug, oval, osmougaonik, dugačke zidove… Samo ova sekcija ujedno je i najveći zemljani geometrijski kompleks na Planeti. Za njihovu gradnju graditelji su pomjerili milione kubika zemlje.

Visina zemljanih zidova varira od 1,5 – 4,5 metra. Uza zidove je kopana uvala koja ima dubinu od dva do četiri metra. Zemljani zidovi se sastoje od različitih slojeva: na površini je tamno smeđa zemlja, ispod je svijetla, žuto-smeđa zemlja. Arheolozi pretpostavljaju da je riječ o simboličnom značenju za graditelje.

Moje mišljenje je da je riječ o različitoj provodljivosti materijala.

Natpis na licu mjesta upozorava:

‘Glavna osovina zemljanih radova Newarka markira najsjeverniju lokaciju Mjeseca na noćnom nebu. Ostale zemljane uzvisine prate ključne pozicije Mjeseca prilikom izlaska i zalaska na horizontu, tokom dugog ciklusa koji traje 18,6 godina. Ali, ovo nije observatorija. Podudaranje zemljanih radova s kosmičkim disanjem je bio način za Indijance da pokažu da je ovo mjesto bilo sveto za njih.’

(Nisam siguran da mogu da pratim logiku autora ovog natpisa.)

Za razliku od mnogih zemljanih radova i tumulusa koje je sistematski uništavao Smithsonian Institute u zadnjem kvartalu XIX stoljeća, te neodgovorni vlasnici ili industrijalizacija Amerike, ovaj kompleks je ostao sačuvan. Unatrag 1854. lokalna zajednica je koristila ovu lokaciju za svoje sajmove i okupljanja da bi 1932. prešla u ruke Ohio Historical Society.

Mjerenja magnetizma:

-          U autu, na ulazu u park: 111-117 mikrotesla

-          Uz rub zemljanog uzvisenja Velikog kruga: blagih 40 mikrotesla

Nema ultrazvuka.

Bilo je vrijeme za posljednju fokusiranu meditaciju u Ohaju.

MEDITACIJA

Tumulusi širom Amerike predstavljaju najsjajnije zvijezde. Kvadrati i pravougaonici – sektori na zvjezdanom nebu. Krugovi – “rotirajuće zvijezde”. Kanali – energetski tokovi među zvjezdama i galaksijama, koje su koristili za putovanja.

Rabili su veliki teritorij današnjih SAD da:

(1)   prikažu mapu zvjezdanog neba

(2)   da uspostave energetske tokove među svim konstrukcijama

(3)   tumulusi – u nekima od njih posjetioci su sahranjeni

(4)   u drugima su lokalni stanovnici, velikodostojanstvenici našli mjesto za vječni počinak.

Kopali su prolaze ispod tumulusa i valjkastih uzvišenja. Smithsonian Institute je otkrio najvažnije činjenice o ovim strukturama i pronađenim artifaktima i kosturima (neki vrlo neobični).

Potvrđena je kosmička relacija. Ali, ne smije se samo svoditi na lunarne karakteristike. Ovo je dio mnogo veće kosmičke mape.

Od današnjih 41.000 zemljanih građevina u Ohaju, još više ih je uništeno i ogroman broj još nije pronađen (ispod zemlje).

***

Posljednjom fokusiranom meditacijom dobio sam konačne odgovore. Zbilja, teritorij Sjeverne Amerike, u prošlosti je poslužio kao velika višedimenzionalna kosmička mapa. Uspostavljeni su energetski tokovi, sijalice (tumulusi) su zasvjetlile, prekidači (zemljane strukturre) su pomjereni i uključeni, prostor je naelektrisan bežičnim putem (podzemno strujanje različitih energija), i velika životna i svemirska škola/mapa/uređaj započeo je s radom.

Stoga sam s pravom nazvao ovaj ciklus: Ohajo – Najveći zemljani radovi u historiji Planete: kosmički energetski krvotok.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 11 decembar 2017 07:46
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved