Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

EKSKLUZIVNO: KEFRENOVA PIRAMIDA JE AKTIVNA ENERGETSKA MAŠINA

Piše: dr. Semir Osmanagić

Bajkicama egiptologa o piramidama kao grobnicama faraona došao je kraj. Kompleks piramida na platou Gize nisu gradili faraoni Četvrte dinastije Keops, Kefren i Mikerinos prije 4.500 godina niti su oni imali tehnologiju i inžinjerska znanja za takav poduhvat. Mumije, hijeroglifi, alati, namještaj, simboli ili organski materijal koji bi vezao ove munumentalne strukture za poznate faraone nikada nisu pronađeni.  

Ove piramide su građene prije više od 12.000 godina kao kompleksne energetske mašine. Ruski eksperimentalni fizičari su 2018. dokazali da Kepsova piramida pojačava elektromagnetska zračenja unutar tzv. Kraljeve i Kraljičine odaje.

Sa geofizičarima, profesorima Khavroshkinom i Tsyplakovim, smo to dokazali i u slučaju Crvene piramide u Dahshuru 2013. godine. Na vrhu piramide zračenje je bilo 50 puta intenzivnije nego pri osnovi piramide. Vršili smo neinvazivna snimanja na ovoj piramidi, jer egiptolozi ne dozvoljavaju snimanja na piramidama u Gizi gdje imaju punu kontrolu pristupa.

Prilikom posjete platou Gize u decembru 2018. ponio sam novi instrument koji je razvio dr. Harry Oldfield iz Londona. To je unaprijeđena verzija PIP (Polycontrast Interference Photography) kamere i zove se NEV (New Energy Vision). Instrument registrira kretanje fotona. U slučaju da je riječ o aktivnoj energetskoj mašini koja izbacuje energiju kroz vrh, tada dolazi do interakcije s fotonima i kamera jasno prikazuje vertikalna bioenergetska polja.

Dr. Oldfield je tu tehnologiju primjenio u Visokom još 2007. kada je bilo jasno da su sve piramide u BiH energetski aktivne. Saša Nađfeji iz Beograda je to potvrđivao svake godine prilikom snimanja u Visokom, ali i na piramidalnom vrhu Rtnja u istočnoj Srbiji.

Snimao sam Kefrenovu piramidu 16. decembra 2018. i bilo je očigledno da dolazi do interakcije energije piramide s fotonima u atmosferi. Na taj način je po prvi put potvrđeno da dolazi do ispuštanja energije kroz vrh Kefrenove piramide.

Stoga, Kefrenova piramida jeste aktivna energetska mašina, identično kao i Bosanska piramida Sunca.

Kefrenova piramida u Egiptu, vertikalna bioenergetska polja (snimak dr. Semir Osmanagić)

 

Kolosi Memnona u Egiptu, horizontalna statična bioenergetska polja (snimak dr. Semir Osmanagić)

 

Obelisk u Karnaku, horizontalna bioenergetska polja (snimak dr. Semir Osmanagić)

 

Stepenasta piramida u Sakkari, hotizontalna polja, energetski neaktivna piramida (snimak dr. Semir Osmanagić)

 

Bell Rock, Sedona, Arizona, horizontalna energetska polja (snimak dr. Semir Osmanagić)

 

Nasville, Tennessi, prirodni pejzaž, horizontalna energetska polja (snimak dr. Semir Osmanagić)

 

Prirodna piramidalna brda u Egiptu u blizini Aswana, horizontalna bioenergetska polja (snimak dr. Semir Osmanagić)

 

Piramidalno brdo u Njemačkoj, Sonnenfeld amTegernsee, horizontalna bioenergetska polja (snimak dr. Semir Osmanagić)

 

Bosanska piramida Sunca, vertikalna bioenergetska polja (snimak dr. Harry Oldfield)

 

Panorama: Bosanska piramida Sunca (vertikalna energetska polja) i Visoko (horizontalna energetska polja), snimak Saša Nađfeji  

Related Video

Zadnje ažuriranje srijeda, 20 februar 2019 13:09

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved