Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /homepages/24/d234954340/htdocs/piramidasunca.ba/media/k2/galleries/15231
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/15231
A+ A A-

DREVNE CIVILIZACIJE JUŽNE AFRIKE, SWAZILANDA I ZIMBABWEA

Piše: dr. Semir Osmanagić

Ponovo sam na jugu Afrike. Michael Tellinger i ja vodimo međunarodnu grupu od 27 učesnika iz 13 zemalja u posjet megalitnim lokacijama Južne Afrike, Swazilanda i Zimbabwea. Riječ je o ljubiteljima istine o drevnoj prošlosti. Svi oni su svjesni da je čovječanstvo programirano već stoljećima, a vrlo važan element u programiranju su neistine o pravim ljudskim korijenima i stvarnim autorima i svrsi megalitnih i piramidalnih lokacija širom svijeta.

Južna Afrika nudi stotine kamenih krugova građenih od suhozidova. Posvetio sam posebnu pažnju jednom od njih. Analizirao sam masu jednog kruga (1.750 tona), broj kamenih pločica (84.000), elektromagnetne anomalije, nivo životne energije u krugu (nešto viši od uobičajenog za ovu nadmorsku visinu u prirodi), auru, čakre, nivo stresa i energiju u ćelijama prije i poslije boravka u krugu (5-10% poboljšanje).

Također, imao sam dovoljno vremena da izvršim mjerenja megalitnog kruga poznatog kao Adamov kalendar. Nekada je tu zbilja bila riječ o složenom krugu, s tri manja polukruga, s blokovima koji dostižu šest tona, izrazitom magnetnom anomalijom i danas. Sudeći po eroziji i površini kamena, starost je izuzetna. Uticaj na energije našeg tijela (aura, čakre, nivo stresa, energija u ćelijama) još je bolji nego kod kamenog kruga (5-20% na uzorku od devet ispitanika). Naravno, to nisu vrijednosti kao kod posjetioca tunela Ravne, prije i poslije, gdje rezultati dostižu 100-200% poboljšanja u nekim slučajevima.

Moguća gigantska stopa (‘Giant’s Footprint’) otisnuta u granitu ili šljaci topljenog granita ostavlja jak utisak na posjetioce. Do nje je, u blizini južnoafričkog grada Amsterdam, balansirajuća granitna stijena od 200 tona.

U Swazilandu je najstariji rudnik željezne rude na Planeti. Službeno, na ploči na lokaciji ‘Lion’s Cave’ stoji da je riječ o 43.000 godina staroj eksploataciji željezne rude. Ipak, nije riječ o preciznom datiranju. Naime, organski uzorci s početka 1960-ih pokazali su maksimalnu starost koja se tada mogla izmjeriti radiokarbonskim datiranjem (43.000 gdoina). Dodamo li tome 15% razlike radiokarbonskog i kalibriranog datiranja, starost je, za   konvencionalne arheologe, nevjerovatna.

Zmbabwe ima 200 kamenih krugova (tačnije, riječ je o kompleksnim građevinama koje nalikuju utvrdama, ali nemaju fortifikacijsku ulogu). One, kao u slučaju lokacije Great Zimbabwe, dostižu 11 metara. Riječ je o megaltinim strukturama od granita, uključujući megalitne konusne tornjeve (sličnost s onim na Sardiniji). Nevješte pokušaje, bez ikakvih dokaza, zapadne pravovjerne historijske nauke da su te impresivne građevine napravljene u Srednjem vijeku, lako je prozrijeti.

Jug Afrike ima svoje tajne i pitanja koja traže naučne odgovore.

Više u dokumentarnom filmu kojeg pripremam i koji će se naći na službenoj youtube stranici Fondacije.

Galerija slika

{gallery}15231{/gallery}
Zadnje ažuriranje petak, 07 februar 2020 07:31
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved