Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /homepages/24/d234954340/htdocs/piramidasunca.ba/media/k2/galleries/15293
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/15293
A+ A A-
Print this page

ZAŠTO VIRUSI NE VOLE PRAHISTORIJSKE TUNELE RAVNE U VISOKOM?

Piše: dr. Semir Osmanagić

Mikroorganizam o kome se danas najviše priča je virus. Ova sićušna stvorenja, između dva svijeta, organskog i neorganskog, vidljiva su samo pod elektronskim mikroskopom i znatno su manja od bakterija. Sastoje se od genetskog materijala (DNK/RNK) i proteinskog omotača. Primjera radi, koronavirus ima omotač u obliku krune i odatle mu i naziv. Virus okupira samo žive ćelije i koristi njihovu hemijsku mašineriju da se reprodukuje i time izaziva bolesti kod biljaka, životinja i ljudi.

Negtivni ioni neutraliziraju mikrorganizme: viruse, bakterije i gljivice.

Negativni ioni su negativno naelektrisane molekule koje se spajaju s mikroorganizmima i razgrađuju ih. Što više negativnih iona, povoljnija atmosfera za ljude, životinje i biljke.

Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' vrši redovna mjerenja koncentracije negativnih iona na različitim lokacijama. Prosječne koncentracije negativnih iona po kubnom centimetru:

-          Stanovi i kancelarije: 25-100 ni/ccm

-          Gradovi: 100-200 ni/ccm

-          Sela: 100-300 ni/ccm

-          Planine (Igman, Bjelašnica): 750-1.000 ni/ccm

-          Kućica ispred ulaza u Podzemni labirint Ravne: 150-500 ni/ccm

-          Unutar Podzemnog labirinta Ravne: 5.000 – 40.000 ni/ccm

Koncentracije tokom zimskih mjeseci su nešto niže s maksimumom do 40.000 ni/ccm, a tokom ljetnih mjeseci dostižu i 60.000 ni/ccm! To su vrijednosti nekoliko desetina puta veće nego u najzdravijim borovim šumama na Igmanu.

Mjerio sam koncentracije na jezerima (najviša je na Cerkniškom jezeru u Sloveniji od 5.000 ni/ccm), pored rijeka (obično 1.000-2.500), u šumama i na planinama (500-2.500), na megalitnim i piramidalnim lokacijama (250-2.500 ni/ccm). Međutim tuneli ispod bosanskih piramida su čudo i prednjače u odnosu na ostale lokacije širom svijeta.

Osim čuvenih tunela Ravne, Fondacija trenutno radi na još četiri odvojena ulaza, međusobne razdaljine po nekoliko stotina metara: tuneli 'Ravne 2', 'Ravne 3', 'Ravne 4' i Ljekoviti tuneli. Vrijednosti negativnih iona su u rangu od 1.500-10.000 ni/ccm. Novosagrađena 'Zelena kristalna piramida' u 'Arheološko-turističkom parku Ravne 2' ima također visoke vrijednosti od 1.000-10.000 ni/ccm.

Budući da su tuneli dio većeg piramidalnog kompleksa, to nije jedini mjerljivi, naučno dokazivi energetski fenomen.

Vrlo niska vibracija od 7,83 Hz, u nauci poznata kao Šumanova rezonanca, mjeri se na piramidama i u tunelima. To je bila prirodna vibracija Planete, koja je od 1990-ih narušena intenzivnim tehnološkim razvojem (TV, mikrovalne pećnice, telekomunikacijski uređaji, satelitske i mobilne antene, elektrodistribucijska mreža, itd.). Vrijednosti na većini lokacija u svijetu su između 10-16 Hz što znači da više ne živimo u prirodnoj planetarnoj vibraciji. Stoga boravak u tunelima Ravne za ćelije predstavlja povratak u prirodni balans. 'Vraćamo se kući', kako veliki broj posjetilaca opisuje osjećaj boravka u tunelima.

Također, mjerimo frekvenciju ultrazvuka od 28 kHz što je frekvencija levitacije. I mada je masa našeg tijela velika da bi levitirali u tunelima, većina ljudi se osjeća 'lagano'. Naše ćelije reagiraju na frekvenciju levitacije.

Također, povoljne elektormagnetne frekvencije, visok nivo životne/orgonske energije, odsustvo škodljivog kosmičkog zračenja, zanemarljiv nivo podzemnog radioaktivnog zračenja, odsustvo geopatogenih zračenja... stvorili su idealan ambijent za proces regeneracije i samoizliječenja.

Moderna medcinska nauka će trebati još nekoliko godina da shvati i prizna ove energetske fenomene i njihovo blagotvorno djelovanje na ljudsko zdravlje. Fondacija čini pionirski poduhvat u svjetskim razmjerama.

Ali, ono što već danas mogu prihvatiti su beneficije negativnih iona na čovjeka. Kliničke studije su dokazale da negativni ioni uklanjaju/razaraju štetne mikroorganizme.

Među pozitivnim efektima su i slijedeći:

- olakšavanje kod upale grla, bronhijalnog kašlja i mučnine

- olakšavanje kod sinusnog začepljenja i upale

- olakšavanje kod alergija

- olakšavanje migrena

- smanjenje napadaja astme

- povećava energiju

- povećava fizičku izdržljivost

- olakšava bol kod artritisa

- balansira krvni tlak

- olakšava disanje

- regulira kolesterol

- olakšava upale

- pomaže kod nesanice, relaksacije i meditacije

- ubrzava oporavak od ozljede i operacije

- pojačava imunitet

- balansira Ph vrijednost

- čisti krv i limfe

- neutralizira viruse, bakterije, gljivice

- poboljšava rad jetre, bubrega i pluća

- poboljšava tjelesnu detoksikaciju

- poboljšava oštečenu staničnu izmjenu

- pomaže pri depresiji i pamćenju

- poboljšava koncentraciju

- poboljšava zacjeljivanje rana i kurjih očiju

- pomaže kod nateknutih vena, herpesa i hemeroida

Kao potvrda ovim tvrdnjama su svjedočanstva posjetilaca tunela Ravne koja se mogu pogledati na slijedećem linku:

http://piramidasunca.ba/bs/ljekovitost-tunela.html

Primjetili smo da kod malog procenta posjetilaca ne dolazi do poboljšanja zdravstvenih, mentalnih i energetskih parametara. Na primjer: odbojnost prema projektu  (namrgođeni uđu u tunele, ne slušaju vodiče, potcjenjivački se odnose prema svemu viđenom) i rezultat je da još negativniji izađu iz tunela. Energija piramida pojačava ono što nosimo sa sobom. Nošenje nezdrave odjeće (polyester i sl.) se također negativno odražava na rezultate.

Dakle, do nas je.

Graditelji kompleksa bosanskih piramida i podzemnog tunelskog kompleksa su bili mudri. Napravili su energetsku mašinu koja ima svrhu komunikacijskog uređaja, regeneracije i zaštite zdravlja, unaprijeđuje molekularnu strukturu vode i hrane, poboljšava bioenergetski omotač ('auru'), balansira i širi energetske čakre, podiže imunitet, unaprijeđuje atmosferu Planete i održava njenu elektromagnetnu stabilnost...

U tunelima Ravne smo pronašli pet dugačkih (17-200 m) otvorenih sekcija s vodom. Nije riječ o vodi koja je površinskog porijekla već se tu nalazi hiljadama godina. Voda je kristalno čista, bistra i zdravstveno ispravna. Nema mikrorganizama. Zasluga je to negativnih iona koji služe kao barijera virusima, bakterijama i gljivicama.

Sada znamo zašto virust ne vole tunele Ravne.

Galerija slika

{gallery}15293{/gallery}
Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 24 februar 2020 14:25
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved