Logo
Print this page

TRUMP UKIDA CENZURU MEDIJA

Piše: dr. Semir Osmanagić

U protekla tri mjeseca, niz medijskih organizacija u svijetu su uvele cenzuru svih sadržaja koje se razlikuju od službenih verzija koje su servirale elite.

Pokretači plandemije kao što su Kissinger&Associates, Bill&Melinda Gates Foundation, Rockfeller Foundation i Johns Hopkins University, WHO i dr. Thedros, CDC  i Anthony Foucci i drugi, su imale podršku u medijskim organizacijama finansirane Soroševim novcem. Među njima su američki 'fact checking', a u regiji 'faktograf' u Hrvatskoj, 'raskrinjkavanje' u BiH i druge. U sadejstvu s timovima za cenzuru medija kao što su Youtube, Google, Facebook, Instagram, Twitter i drugi, uklanjali su svaki tekst, video, članak ili komentar nezavisnih doktora, istraživača i analitičara koji su objektivno posmatrali plandemiju.

Pri tome su bili zaštićeni medijskim 'plaštom' američkog zakona 'Komunikacijski akt 230' koji je polazio od pretpostavke da ovi medijski divovi samo nude platformu za objavljivanje mišljenja, a ne da ih i cenzurišu.

Četrdeset peti predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald J. Trump potpisao je 28. maja 2020. izvršnu naredbu kojom se omogućava sloboda govora i povratak ustavnih prava američkom narodu za javno izražavanje svojih stavova i ukida se medijski plašt ovim organizacijama, jer nisu objektivni i nepristrasni.

Na taj način je otvorio put da autori miliona izbrisanih članaka i videa, koje je cenzura označila kao 'širenje lažnih vijesti', traže povratak na svoje ukinute platforme te da, ukoliko žele, tuže korumpirane svjetske medije.

Da li se približava kraj medijskoj cenzuri i Soroševim plaćenicima?

Da li je ovo signal za obračun s autorima projekta čiji je cilj bio bacanje svjetske ekonomije na koljena i porobljavanje svjetskih država (bezvrijednim) novcem u iznosu od nekoliko hiljada milijardi dolara i eura, kako je najavljeno, a kojeg će štampati FED (Rockefeller) i Europska Centralna Banka (Rotschild)?

Balkanske države će završiti u najgorem najamnom odnosu prema njegovom visočanstvu euru, a političke elite će biti sretne što će dobiti kredite (koje će zvati 'pomoć') za obnovu ekonomija.

Ovdje je na kocki puno više od recesije u koju je ušla svaka zemlja u svijetu i nestanka srednje klase.

Necenzurisan Trumpov govor na potpisivanju izvršne uredbe:

Related Video

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 01 juni 2020 08:21
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved