Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /homepages/24/d234954340/htdocs/piramidasunca.ba/media/k2/galleries/9709
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/9709
A+ A A-

ANUNDSHOG – NAJVEĆI ŠVEDSKI TUMULUS

Najinteresantije arheološko nalazište u Švedskoj je nesumnjivo kompleks pet tumulusa i nekoliko megalitnih krugova Anundshog u centralnom dijelu ove skandinavske zemlje. To je ujedno i najslabije shvaćeno nalazište za akademske historičare i arheologe. Na njemu su pokazali svoje raskošno neznanje.

Nalazište su nazvali Anundshog, prema plemiću Anundu koji je vladao ovim krajevima milenijumima nakon što je kompleks izgrađen. Za uspravljene megalitne blokove tvrde da je riječ o “kamenim brodovima”. Za tumuluse kažu da su “vjerovatno grobnice” koje su podizane u čast “vlasnika brodova” koji su plovili prema “kraljevstvu mrtvih”. Misle da su velikaši “kremirani ispod tumulusa” (naravno, jer ne nalaze kosti istih). Pretpostavljaju da je kompleks izgrađen prije dvije hiljade godina.

Nikakva arheološka istraživanja se ne vrše jer se zadovoljavaju svojim nagađanjima i kvazinaukom.

Dvije izdužene elipsaste megalitne formacije sa centralnom osi su usmjerene prema centru tumulusa. Na toj liniji su dva centralna obla kamena monolita. Podzemna energetska linija (ley-line) se pruža ovom osovinom.  Ova oblast obiluje podzemnim vodenim tokovima koji generiraju energiju.

Ukoliko vam izmjere auru prije ulaska u megalitni krug ona je normalna, do jednog metra. Popnete li se na kuglu u centru megalitnog kruga aura vam naraste do 15 metara.

Stanete li na vrh tumulusa i postavite metalnu podlogu pod noge sve čakre u tijelu se sužavaju, a potpuno se otvara sedma čakra, jer postajete provodnik za energetsko isijavanje kroz sami vrh tumulusa.

U obližnjoj šumi su postavljeni pojedinačni blokovi koji reflektiraju energetska kretanja prema ovom kompleksu. Kao da prikupljaju svu energiju iz okoline i šalju je prema tumulusima. Ne čudi da je najveći tumulus na švedskom tlu, 14 metara visok s radijusom od 60 metara, podignut upravo ovdje.  

Za sada se ove pojave mogu mjeriti radiestezijskim aparatima. Svjedoče nam da su drevni graditelji poznavali podzemne i nadzemne energetske tokove bolje od nas.

U seocetu Tibble, u švedskoj provinciji Vastmanland, nalazi se djelomično sačuvan kameni labirint. Nekada je 2.000-3.000 oblih kamenica bilo ugrađeno u ove nadzemne linije labirinta. Danas nedostaje 90% građevinskog materijala. Švedsko tlo je nekada imalo 300 sličnih labirinata od ukupno 500 koliko ih je bilo u Europi.

Zanemareni fenomeni prošlosti su praćeni sa šaljivim objašnjenjima arheologa. Za labirint tvrde da je u centru bila djevojka, a mladić je morao proći put do nje da je “spasi”.

Obrazovni system na Planeti je usmjeren na limitiranje znanja mladih ljudi, stručnjaka, koji nisu u stanju da razumiju arheološka nalazišta prošlosti. Energetska i spiritualna dimenzija je potpuno zanemarena, a fizička čula znatno reducirana.

Galerija slika

{gallery}9709{/gallery}
Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 15 decembar 2014 09:36
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved