Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Administrator

U Fondaciji se kontinuirano radi na promociji lokaliteta, što boljem reklamiranju, koje na kraju u Visoko dovede i veliki broj gostiju. Prije nekoliko sedmica lokacije u Visokom je posjetio i Press karavan, sastavljen od novinara iz nekoliko eminentnih medijskih kuća iz Srbije, a upravo ova ekipa novinara je napravila i nekoliko sjajnih priča za medije u susjednoj Srbiji.

Jedna od najznačajnijih novina u Srbiji, „Politika“ pisala je o Bosanskoj dolini piramida prije mjesec dana, a 20.novembra u okviru rubrike „Moja kuća“, ponovo je predstavljeno Visoko, Bosanska dolina piramida, kao i obeliska u Olovu koje su obišli novinari Press karavana u pratnji vodiča Fondacije.

U autorskom tekstu pod naslovom „Graditeljska enigma Bosanske piramide“ novinarka Mirjana Nikić donosi afirmativnu priču o Bosanskoj piramidi Sunca, ali i Prahistorijskom kompleksu tunela Ravne, te o ostalim lokacijama na kojima radi Fondacija, uz nekoliko sjajnih fotografija.

Bivši ambasador Pakistana u BiH i sadašnji direktor Instituta za strateške studije u Islamabadu Khalid Jaffrey opisuje kako je čuo za bosanske piramide. Nakon dolaska u BiH posjetio je lokacije desetak puta i ostao u redovnom kontaktu s Dr Semirom Osmanagićem.

Posebno je podvukao da bosanske piramide mogu biti velika turistička atrakcija i kako ih treba promovirati u Pakistanu.

BOSANSKE PIRAMIDE PONOVO U SRBIJANSKOJ „GLORIJI“

četvrtak, 26 novembar 2020 07:59 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Interesantni gosti i priče iz Bosanske doline piramida sve više zauzimaju mjesto u medijima iz susjedne Srbije, a nakon sjajne priče o Novaku Đokoviću i njegovim posjetama Visokom, u srijedu 25.novembra u rubrici „Gloria priča nedelje“ izašla je i nova priča, ovoga puta o posjeti Vlade Divca.

- Posle obilaska Arheološkog parka: „Bosanska piramida Sunca“ kod Visokog jedan od najuspešnijih srpskih košarkaša svih vremena i doskorašnji generalni menadžer Sakramento kingsa Vlade Divac (52) postao je ambasador ovog projekta. U pratnji supruge Ane obišao je tunele koji imaju blagotvorno dejstvo na fizičko i mentalno zdravlje čoveka. – počinje priča u novom broju magazina „Gloria“.

Priču pod naslovom „Ambasador dobrote“ i ovoga puta potpisuje novinarka Tanja Nikolić koja je boravila u Visokom prije nekoliko sedmica sa grupom novinara iz Srbije, te iz Bosanske doline piramida odnijela sjajne utiske.

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (novembar-decembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved