Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

Administrator

Berane – južni obod Vinčanske civilizacije

petak, 22 septembar 2023 12:20 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Dr Semir Osmanagić na sjeveru Crne Gore govori o arheološkim ‘anomalijama’ i paralelnom postojanju primitivnih i razvijenih društava

Centar „Generacija“ Sarajevo je nevladina organizacija čiji cilj je promocija i unapređenje zdravlja po standardima Svjetske zdravstvene organizacije. U Sarajevu imaju ukupno tri Dnevna centra, a među svakodnevnim aktivnostima su im i terapijske vježbe na koje svakodnevno dolazi i po 300 osoba. U srijedu 20.09.2023.godine ponovo su posjetili Bosansku dolinu piramida.

– Ukupno 156 naših članova iz Centra „Generacija“ i Centra za zdravo starenje općine Centar – Sarajevo boravilo je na zdravstvenom izletu u Bosanskoj dolini piramida uz pokroviteljstvo Grada Sarajevo. Ovom prilikom se zahvaljujemo i gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić koja je ove godine podržala rad centara, čijim sredstvima se organizovao izlet u Visoko i obezbijedili rekviziti za terapijske vježbe koje su od velike važnosti u radu sa osobama treće dobi. Dobre i zdrave priče nastavljamo. – poručili su iz Centra „Generacija“.

Obilasci i izleti u najljepše dijelove BiH su dio pozitivne priče ovog centra, pored vježbanja, medicinskog savjetovališta i brojnih sekcija.

Novi boravak u Visokom iskorišten je za posjet tunelima Ravne, a nakon toga su članovi uživali u obilasku parka „Ravne 2“ gdje su ponovo održali i zajedničku vježbu u „Vremeplovu“.

BOSANSKE PIRAMIDE U NEVADI

četvrtak, 21 septembar 2023 11:17 Objavljeno unutar Prezentacije

Dvije velike gradske biblioteke u američkoj državi Nevada ugostile su pronalazača bosanskih piramida Dr Semira Osmanagića 17. i 19. septembra 2023. On je održao predavanja u Hendersonu i West Charlestonu na temu energije piramida.

Pri tome je predstavio svoj istraživački rad na piramidama i megalitnim lokacijama širom svijeta, dokazujući da su piramide svjetski fenomen te da nisu služile kao grobnice. Na primjeru hronologije istraživanja Bosanske doline piramida dokazao je da su piramidalni kompleksi građeni za generacije živih. Svrha energije piramida bila je upotreba kao komunikacijskih uređaja, za zaštitu zdravlja, unaprijeđenje molekularne strukture vode i hrane, rast imuniteta, unaprijeđenje bioenergetskog omotača (aure) i balansiranje čakri, poboljšanje agrikulture i socijalne organizacije društva.

Ovom prilikom direktor Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je pozvao prisutne u posjet Visokom.

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved