Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

KRATKI IZVJEŠTAJ GEOLOGA O PETOJ GRUPI “EKSPEDICIJA”

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Piše: dipl.ing.geologije Mejra Kozlo

U Petoj grupi volontera u julu 2015. imali smo 19 volontera i uradili smo zaista dosta posla. Učesnici Pete grupe “Ekspedicija” i još nekoliko volontera koji su samostalno došli su činili tu ekipu.

Dva dana su proveli radeći s nama u tunelima, gdje su imali i prigodnu prezentaciju novog dijela tunela u kojem izvodimo radove, te prezentaciju o geologiji (koju sam ja održala) i posjetu našoj laboratoriji s našim arheologom Anelom gdje su imali prezentaciju o arheologiji. Druga dva dana volontiranja su proveli s Anelom na Bosanskoj piramidi Sunca.

Jedan volonter iz Engleske je kupio kolica i ugradio na njih dodatna dva točka, kako bi mu bilo lakše zbog leđa. Nije dugo ostao tu i donirao nam je ta kolica. On nije bio dio grupe za “Ekspedicije”, došao je samostalno, ali je bio tu kada je Peta grupa boravila tu. Svi učesnici su zadovoljni i sa osmijehom na licu su provodili vrijeme ovdje.

 U prilogu je nekoliko fotografija Pete grupe.

Related Video

Zadnje ažuriranje četvrtak, 23 juli 2015 07:32

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved