Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Osamnaest volontera iz Mađarske

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Kratki izvještaj geologa


Piše: Dipl.ing.geologije Mejra Kozlo

U periodu od 3.-7.8.2015.godine imali smo grupu od 18 volontera iz Mađarske. Ova grupu je predvodila Sarolte Igloi i Szidonie Sesztak i sami su organizovali prijevoz kako do Visokog tako i do lokacija gdje smo radili svakodnevno. Takođe su sami organizovali i smjestaj i ishranu.

Anela i ja smo ih raspodijelile i organizovale radove na Bosanskoj piramidi Sunca i u tunelima Ravne. Bili su od velike pomoći, a  ujedno je bilo i lijepo surađivati s njima.

U prilogu je njihova zajednička fotografija ispred ulaza u tunel. Bitno je još napomenuti da su njih dvije i prošle godine organizovale grupu volontera kao i sad.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 31 avgust 2015 11:50

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved