Logo
Print this page

DEVETA SMJENA VOLONTERA NA PIRAMIDAMA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Učesnici devete grupe “Ekspedicija na bosanske piramide s volontiranjem” došli su u BiH 5. septembra, a 16. septembar im je bio posljednji dan. Prvi dan ih je primio voditelj projekta istraživanja Bosanske doline piramida dr. Semir Osmanagić i proveo ih po arheološkim lokacijama govoreći o hronologiji projekta i svim njenim aspektima.

Nakon toga proveli su četiri dana volontirajući u podzemnom labirintu Ravne i na Bosanskoj piramidi Sunca pod stručnim rukovodstvom dva arheologa i geologa Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Videograf Fondacije Jock Doubleday ih je snimio prilikom volontiranja na piramidi. Na videu je očigledna izvanredna atmosfera gostiju iz Holandije, Švicarske, Njemačke, Francuske, Ukrajine, Poljske, SAD, BiH i drugih zemalja. Svi su presretni što im se pružila prilika da učestvuju u svjetski važnom projektu koji mijenja knjige historije. Ujedno svi su najavili povratak slijedeće godine u BiH.

Related Video

Zadnje ažuriranje petak, 18 septembar 2015 09:20
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved