Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

POČELA SEZONA VOLONTIRANJA NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Ekspedicije s Ajdinom

Piše: Ajdin Ahmetspahić, koordinator vodiča Fondacije

Dolaskom prve smjene „Ekspedicija“ 5. juna 2017. je oficijelno počela volonterska sezona u Dolini Bosanskih piramida.  

Zajedno sa koordinatorom vodiča Ajdinom šest učesnika programa „Ekspedicije na bosanske piramide sa volontiranjem“, koju već treću godinu zaredom organizuje Fondacija, danas su obišli sve arheološke lokacije od značaja. Učesnici prve smjene Ekspedicija dolaze iz Australije, Finske i Turske i došli su nakon što su slušali prezentacije osnivača Dr. Osmanagića ili pregledavali sadržaje na internet sajtovima.

Ova mala internacionalna grupa već pokazuje izuzetan interes i uzbuđenje, posebno nakon današnjih informacija koje su im prezentirane i pregleda lokacija koje su do sada mogli samo gledati preko ekrana. Sa nestpljenjem očekuju sutrašnji početak radova na Bosanskoj piramidi Sunca.

Njima će se na radu pridružiti i već stalni član volonterskih akcija, udarnik iz Visokog, Tarik Karamehić, koji će kao i do sada pomoći u iskopavanju i organizaciji posla na arheološkim sondama.

Pored članova Ekspedicija, tim prve smjene volontera činit će i mlada trojka iz Španije, koji su sumirali svoje aplikacije i iskazali želju „da budu dio historije u nastajanju, a ne samo njeni nijemi posmatrači“.

Aplikacije za jedan od tri programa volontiranja koja ove godine nudi Fondacija može se pronaći na: http://piramidasunca.ba/eng/component/k2/item/10456-ekspedicije-na-bosanske-piramide-s-volontiranjem.html, a kalendar volontiranja sa tačnim infomracijama o datumima i mjestu rada označenim crvenom bojom, ovdje: http://piramidasunca.ba/images/2016/11/calendar-for-volunteering-2017.pdf .

Fondacija će i ove godine svim učesnicima volonterske akcije obezbjediti osiguranje, transport do lokacija, alat i neophodnu opremu, adekvatan stručni nadzor i volonterski ručak s lokalnim specijalitetima.

Nadamo se da ćemo ponovo imati uspješnu sezonu, nova prijateljstva, mnogo interesantnih otkrića i očišćenih sondi.

Volonteri, sretno!

Zadnje ažuriranje srijeda, 07 juni 2017 07:03

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved