Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BOSANSKE PIRAMIDE U VISOKO PRIVLAČE VOLONTERE I IZ DALEKE AUSTRALIJE

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Prva smjena ovogodišnje „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ polako završava svoj posao u Visoko, ali i obilazak znamenitosti naše zemlje, a koliko je projekat u Visokom bitan za cijelu našu zemlju, svjedoči i priča mladog Australca Jacoba Woninga, koji je za našu zemlju prvi put čuo upravo preko projekta otkrića prvih europskih piramida, a ne kao što smo do sada navikli, po ratu i ratnim strahotama.

– Za projekat, ali i ekspedicije, saznao sam preko interneta, gdje sam istraživao o drevnim civilizacijama. Pregledao sam sve materijale, jako me sve to zanimalo i odlučio sam se priključiti ovom historijskom projektu. – kazao nam je Jacob, kojeg smo zatekli u tunelima Ravne, gdje je odrađivao svoj dio volonterskog zadatka.

Ipak, zbog velike daljine, trebale su mu tri godine da se napokon odluči za dolazak u BiH i Visoko.

– Dugo vremena me sprečavala udaljenost, a onda sam ove godine definitivno odlučio da dođem i moram vam priznati da se nimalo nisam pokajao. Za vašu zemlju nisam čuo dok nisam čuo za prve europske piramide, ali me i prilikom polaska s aerodroma zbunjivao naziv i lokacija, pa sam sve vrijeme mislio da ću otići u Boliviju. – ispričao nam je Jacob.

Međutim, nakon dolaska, volontiranja, ali i obilaska prirodnih ljepota naše zemlje, kaže da je oduševljen.

– Prezadovoljan sam projektom, svi daju svoj maksimum i može se vidjeti da se radi veliki posao i drago mi je da sam dio toga. Što se tiče BiH, to je jedan skriveni dragulj u Europi, jedna prelijepa zemlja i definitivno, nakon ovog dolaska, ponovo ću se vratiti u ovu prekrasnu zemlju. – kazao nam je mladi Australac, Jacob Woning, momak koji je u našu zemlju stigao iz daleke Australije.

Zadnje ažuriranje utorak, 13 juni 2017 07:15

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved