Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

AMERIKANAC JOSHUA VOLONTIRA U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Ovogodišnji projekat Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“,  „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“, već na samom početku pokazao se kao pun pogodak, a posebno je interesantno da su u sve dosadašnje tri grupe, bili učesnici s drugih kontinenata, tačnije i iz SAD-a, ali i iz Australije. U Visokom trenutno boravi treća grupa, a njoj se izdvaja jedan učesnik, čija priča o dolasku u našu zemlju i Visoko, je itekako interesantna. Joshua Stosick u Visoko je stigao iz Kalifornije, a nakon svega nekoliko dana provedenih u našoj zemlji, prepun je pozitivnih utisaka. Interesantno je i kako je stigao do naše zemlje.

– Prije godinu dana sam biciklom krenuo od Beča prema Crnom moru i tako putovao. Zima me zadesila u Srbiji, a zima je bila jako duga i teška. Nakon zime sam stigao do Varne u Bugarskoj, a pošto mi je trebalo novca odlučio sam prodati biciklo i pješačiti i stopati. Stigao sam na taj način do Beograda, a onda sam tamo od prijatelja čuo za piramide u Bosni i odmah odlučio krenuti ovamo. Trebalo mi je sedam dana stopanja da dođem ovdje, ali je vrijedilo. – ističe Joshua.

Čim je stigao do Visokog ostao je oduševljen, iako je oduševljenje bilo prisutno i prilikom ulaska u našu zemlju.

– Čim sam stigao u Visoko popeo sam se na vrh Bosanske piramide Sunca i napravio spektakularne fotografije i jednostavno ostao na prvu oduševljen viđenim. Do sada, sve što sam vidio je sjajno, sva iskustva su pozitivna. Bosna je kao zemlja s neke druge planete s obzirom da sam kroz Srbiju i Bugarsku prolazio kroz neke industrijske predjele i ravnice, a kada sam ušao u Bosnu i vidio sva ova brda i svu ovu spektakularnu prirodu ostao sam očaran. Priroda je prelijepa, sve što sam do sada vidio i doživio je pozitivno, a posebno ovaj projekat koje sam se priključio. – ispričao nam je ovaj simpatični Amerikanac.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 06 juli 2017 08:16

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 18:00 (april - maj)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved