Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

KROZ ČETIRI DOSADAŠNJE SMJENE U VISOKOM BORAVILO SKORO 200 VOLONTERA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Od prošle sedmice u Visokom boravi četvrta smjena volontera i učesnika ovogodišnje „Ekspedicija na bosanske piramide s volontiranjem.“ S koordinatorom Fondacije, Ajdinom Ahmetspahićem, razgovarali smo o ovoj grupi učesnika, ali i o svim prethodnim, te saznali kako u naredna dva mjeseca očekuju i najveći broj volontera i učesnika ekspedicije.

– Ovo je druga julska smjena, a ukupno četvrta u okviru ovogodišnje ekspedicije. Učesnici su stigli prošle sedmice, imali smo obilazak lokacija s dr. Semirom Osmanagićem, a nakon toga i jedan radni dan u tunelima Ravne gdje smo pomogli radnicima Fondacije u čišćenju novih prolaza. Tokom vikenda posjetili smo Zavidoviće i Konjic, a ova sedmica je rezervisana za rad na Bosanskoj piramidi Sunca, gdje radimo na iskopavanu i čišćenju pokrova na sondi broj 5. Grupa obavlja zaista sjajan posao, prisutni su veliki entuzijazam i želja, ali i zahvalnost što je učesnicima omogućeno da budu dio historije. U četvrtak ćemo vjerovatno da se prebacimo na Bosansku piramidu Mjeseca gdje ćemo imati i zajednički piknik, te u petak, na samom kraju ove smjene obilazak Bakića kod Olova. – istaknuo je Ahmetspahić.

Inače, kroz dosadašnje četiri smjene u Visokom je boravilo skoro 200 volontera i učesnika „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“, što je brojka od skoro 50 učesnika po jednoj smjeni. Četvrta smjena traje do kraja ove sedmice, kada nastupa kraća pauza, a nova grupa volontera u Visoko stiže s prvim danima augusta. U augustu i septembru se očekuju i još veće grupe, barem prema najavama koje ima Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Zadnje ažuriranje utorak, 18 juli 2017 06:39

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved