Logo
Print this page

TARIK KARAMEHIĆ JE SPONA IZMEĐU AJDINA, FONDACIJE I VOLONTERA NA TERENU

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Visočanin Tarik Karamehić kao volonter je uključen u projekat u Visokom od 2014.godine, a od ove godine ima i specifičnu ulogu u Fondaciji, tačnije u projektu „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“. Naime, Tarik je neka vrsta koordinatora između Fondacije i volontera na terenu, osoba koja možda i najviše vremena provodi s ljudima koji se odluče doći u Visoko i volontirati u ovom historijskom projektu.

– Kao i u svakom ozbiljnom poslu dešavaju se neki sitni problemčići koji zaista nisu vrijedni pomena, posebno ako znamo koliko se pozitivnih stvari dešava oko nas. Tu su ljudi iz cijelog svijeta koji svakodnevno dolaze da bi bili dio ovog projekta, tu su brojna nova poznanstva, novi prijatelji, tako da je uvijek puno više pozitivnih od nekih negativnih stvari, kojih skoro da i nema. Što se tiče moje uloge u svemu, od 2014.godine sam uključen kao volonter, a ove godine sam dobio malo drugačiju ulogu, te malo više prostora u radu s volonterima, tako da dođem kao neka vrsta koordinatora između Ajdina, Fondacije i volontera na terenu. Prilikom dolaska nove smjene tu sam da se upoznamo, a onda ih upoznajem i s projektom, te onime što će raditi tokom boravka u Visokom. Sve u svemu ovo je jedno zaista sjajno iskustvo i jako sam zadovoljan. – kazao nam je Tarik Karamehić.

Zadnje ažuriranje utorak, 18 juli 2017 06:45
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved