Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NAKON DOVOĐENJA BROJNIH GOSTIJU IZ SLOVENIJE, IRENA JARC ODLUČILA I VOLONTERSKIM RADOM POMOĆI PROJEKAT U VISOKOM

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Slovenka Irena Jarc je dokazani prijatelj Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, osoba koja je u Visoko i našu zemlju do sada dovela brojne grupe gostiju iz Slovenije, a kolika je njena ljubav prema projektu u Visokom govori i njen dolazak na volontersku akciju i njen volonterski rad u projektu otkrivanja prvih evropskih piramida.

– Kao što znate već godinama dovodim grupe gostiju iz Slovenije, a prilikom posljednje posjete, nekada u mjesecu aprilu, kolegica mi je predložila da se u Visoko vratimo kao volonteri. Predložila mi je da budemo aktivne na odmoru, da se još više razvijamo, učimo, ali i družimo, a mjesto za sve takve stvari je upravo Visoko i projekat Fondacije, tako da sam sad ponovo tu, ali u drugoj ulozi. – s osmijehom nam je ispričala Irena.

Na pitanje koji je lakši dio, dovođenje grupa gostiju ili ovaj volonterski rad, kaže da obje funkcije imaju svoje prednosti.

– Dovoditi ljude ovamo, učiti ih nekim novim stvarima, otkrivati i prikupljati energiju je interesantna priča. Naviknuti se na neki drugi oblik turizma, duhovni turizam je ljudska potreba, svaki dan trebamo nove poglede u životu, poglede koji nas odmaraju i obnavljaju. Što se tiče volonterskog rada i to je jedno sjajno iskustvo. Družimo se, sarađujemo kao jedan u grupi u lancu, a radi se o jednom komunikativnom i harmoničnom lancu u kojem pomažemo jedni drugima, pričamo, družimo se, upoznajemo ljude i kulture iz raznih dijelova svijeta…Atmosfera je zaista divna, prezadovoljna sam, a ovo je pravi pionirski rad. – ispričala nam je Irena Jarc.

Zadnje ažuriranje srijeda, 16 avgust 2017 13:21

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved