Logo
Print this page

150 VOLONTERA IZ 30 ZEMALJA SVIJETA OTVORILO NOVU SONDU NA BOSANSKOJ PIRAMIDI SUNCA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Skoro 150 volontera iz 30 različitih zemalja svijeta, a najviše njih iz dalekog Vijetnama, volontiralo je u petak 18. augusta 2017. na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca, gdje je otvorena i nova sonda, sonda broj 6 ili Huesa sonda. Rezultat je to odlične trogodišnje saradnje Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i Akademije Humane Univerzalne Energije i Spiritualnosti (HUESA).

 – Danas u Visokom imamo 150 volontera iz skoro 30 različitih zemalja svijeta, a u organizaciji HUESA-e. Ovaj put smo organizovali kamp za mlade ljude, u koji su ipak stigli ljudi svih uzrasta, a jedna od ideja je bila da učesnici budu i volonteri u projektu Fondacije, a da se kasnije i sami vrate u Visoko kao volonteri i pomognu ovaj projekat. 150 volontera je radilo na čišćenju sonde 5, širenju iste, a danas smo otvorili i jednu novu sondu, sondu 6 ili HUESA sondu. Pokušat ćemo i u narednim danima boravka napraviti još sličnih akcija i dolazaka na volontiranje. Što se tiče same saradnje HUESA –e i Fondacije ona traje evo već tri godine, radi se o odličnoj saradnji, koja će sasvim sigurno biti nastavljena i u narednim godinama, a u planu je nastavak i ove vrste saradnje, bazirane na dovođenju velikih grupa volonera iz cijelog svijeta, koji će učestvovati u volonterskim akcijama u Bosanskoj dolini piramida i na taj način biti dijelom historije. – kazao nam je Ilčo Nikolovski, predstavnik svjetske organizacije HUESA. 

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 21 avgust 2017 09:17
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved