Logo
Print this page

ANTONIO MARAS: MORE JE UVIJEK TU, ALI PIRAMIDE NISU, ONE SU U VISOKOM, PA ZATO ODMOR KORISTIM ZA DOLAZAK OVAMO I VOLONTERSKI RAD

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Među volonterima koji su u proteklom periodu dolazili u Visoko, u šestoj smjeni se našao i mladić iz susjedstva, Antonio Maras iz Hrvatske, tačnije iz Sinja. Odakle u Visokom, kako da se odlučio da odmor umjesto na obližnjem moru provede u volonterskom radu u susjednoj zemlji, kao i o tome šta ga je dovelo u našu zemlju, Antonio nam je ispričao u pauzi između radova i otkopavanja sonde broj 6 na Bosanskoj piramidi Sunca.

– U biti za projekat sam saznao odmah čim su se desila prva iskopavanja i otkrića, a onda sam nakon par godina naišao na jedan dokumentarac, pročitao neke knjige i na taj način se počeo interesirati za fenomen bosanskih piramida i energije i prošle godine odlučio se doći kao volonter i biti dio ove Ekspedicije. – pojašnjava Maras.

 Antonio u Visoko stiže iz Sinja, more mu nije nimalo daleko, a samim tim ni odmor i provod, ali je ipak i ovo ljeto odlučio provesti kao volonter u Visokom.

– Odmor sam odlučio ponovo provesti radno, more je uvijek tu, ali piramide nisu, one su u Visokom. Moram vam priznati da su utisci zaista sjajni, energija i ljudi također, odnos je takav kao da se poznajemo godinama, nešto neopisivo i defitinitvno se nadam da ću se svake godine ponovo vraćati u Visoko. – kazao nam je Antonio Maras, učesnik šeste smjene „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“.

Zadnje ažuriranje utorak, 22 avgust 2017 06:47
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved