Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR.SEMIR OSMANAGIĆ SE DRUŽIO S VOLONTERIMA I UČESNICIMA ŠESTE SMJENE „EKSPEDICIJE NA BOSANSKE PIRAMIDE S VOLONTIRANJEM“

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Šestu smjenu volontera i učesnika „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ u ponedjeljak (21.august) je na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca posjetio pronalazač prvih evropskih piramida i direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić. Bila je ovo prilika za upoznavanje, razmjenu mišljenja, kao i brojna pitanja o fenomenu piramida i arheoloških lokacija u Visokom.

Nakon što je proteklog vikenda održao predavanje u arheološko – turističkom parku „Ravne 2“ za brojne članove organizacije HUESA, dr. Osmanagić je kraće predavanje i upoznavanje sa svim aspektima projekta u Visokom održao i za tridesetak volontera koliko ih proteklih nekoliko dana boravi u Visokom. Nakon predavanje, priče i brojnih objašnjenja, uslijedila su i pitanja radoznalih učesnika ekspedicije, a na kraju i fotografiranje na novoj lokaciji, sondi 6, koja je otvorena prije nekoliko dana i koja se vidi iz Visokog, a sa koje se pruža i prelijep pogled na cijeli grad.

Na kraju posjete volonterima dr. Osmanagić im se svima zahvalio na dolasku, na njihovom učešću u historijskom projektu koji se odvija u Visokom, te na izdvojenom vremenu i pomoći koju pružaju uposlenicima Fondacije i svima koji su uključeni u arheološka istraživanja u Visokom. 

Zadnje ažuriranje utorak, 22 avgust 2017 06:53

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved