Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

MAKEDONKA ELENA DIMITRIJEVSKA U VISOKOM BORAVILA DEVET PUTA U PROTEKLE TRI GODINE

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Samo jedan dolazak u Visoko, obilazak brojnih arheoloških lokacija, kao i tunela, znači skoro u svakom slučaju i ponovni dolazak, a takvih primjera je tokom godina bilo mnogo. Jedna od takvih osoba, koja u Visoko dolazi već deveti put u protekle tri godine je i Elena Dimitrijevska iz Makedonije.

– Ovaj put sam se prijavila i došla da volontiram, a povela sam i svog malog sinčića kojem je osam godina. Devet puta u protekle tri godine sam dolazila ovamo i to je zato što sam osjetila nešto novo, nešto veliko, što se ne može opisati riječima. Svi mi možemo da pročitamo i naučimo mnogo toga o ovom mjestu, ali kad dođete ovamo vi to i osjećate, tu vibraciju, mir, spokoj, radost, ljubav i to pričinjava veliko zadovoljstvo. Iako sam ovoga ljeta imala brojne pozive da sa sinom odmor provedem negdje na moru ili nekoj egzotičnoj turističkoj destinaciji, odlučila sam se odmor provesti radno u Visokom, to je tako, a čak su se i moji šefovi s posla čudili prilikom mog izbora ljetne destinacije. – ispričala nam je Elena.

Međutim, zadovoljstvo koje joj pričinjava i donosi boravak u Visokom, bili su presudni u odluci za novi dolazak.

– Pratim taj neki glas koji me vodi i zadovoljna sam što znam šta treba da uradim i gdje da budem. Svakim dolaskom spoznam mnogo stvari o sebi, svijetu, okolini, ali i upoznam nove ljude s kojima se povezujem. To povezivanje i lijep odnos nam omogućava i da lakše podnesemo ovaj fizički rad, tako da sam baš prezadovoljna i sigurna da ću ovamo doći još mnogo puta. – ispričala nam je Makedonka Elena Dimitrijevska.

Zadnje ažuriranje utorak, 22 avgust 2017 07:31
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved