Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

MLADI ARGENTINAC ADRIAN SCHVARTZ ZA PRVU POSJETU EVROPI ODABRAO DOLAZAK U BIH I VISOKO

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Pronalazak bosanskih piramida u Visoko je u proteklim godinama doveo ljude iz skoro svih zemalja svijeta, a taj trend dolazaka se nastavlja i kroz projekat „Ekspedicija na bosanske piramide s volontiranjem“. Tokom ovogodišnjih smjena u Visokom su boravili ljudi sa svih kontinenata, a u sklopu sedme smjene upoznali smo jednog zanimljivog mladića koji je u našu zemlju doputovao iz Argentine, tačnije iz Buenos Airesa. Kako je saznao za projekat u Visokom, šta ga je navelo da dođe, kakve impresije nosi iz naše zemlje, otkrio nam je ovaj mladić kroz razgovor koji smo obavili na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca.

– Ja sam Adrian Schvartz i imam  25 godina, a dolazim iz Argentine, tačnije iz Buenos Airesa. Sebe smatram nekom vrstom borca za istinu ili pronalazača i tragača za istinom, a smatram da se istina nalazi u historiji drevnih civilizacija. Upravo istražujući mnogo po internetu došao sam i do podatka o otkriću piramida u Evropi, što me jako zainteresovalo i evo odlučio sam doći i na licu mjesta doživjeti sve ono što sam mogao pročitati, pogledati i čuti. – priča Schvartz.

Posebno interesantan podatak je da je ovo mladom Argentincu bila prva posjeta Evropi, i odmah se odlučio za dolazak u našu zemlju, što jako puno govori o snazi i veličini projekta u Visokom.

– Upravo tako, ovo je moja prva posjeta evropskom kontinentu, pa tako i ovoj prelijepoj zemlji. Inače, imao sam želju posjetiti Egipat i tamošnje piramide, ali sam shvatio da je tamo već sve ili otkriveno ili sakriveno, sve je komercijalizovano i po muzejima, tako da sam se ipak odlučio za dolazak ovamo i nisam se ni na trenutak pokajao. Svakodnevno bilježim, fotografišem i sve to dijelim sa svojim prijateljima širom svijeta, a po onome što sam vidio mislim da su piramide u Bosni slične piramidama koje su pronađene širom svijeta. Posebno me raduje druženje i upoznavanje s novim ljudima iz cijelog svijeta, a iako slabo govorim engleski jezik, moram priznati da su nas emocije i pozitivna energija toliko zbližile, da se skoro sve razumijemo. – ispričao nam je Adrian Schvartz, mladić iz Argentine, koji je za svoje prvo evropsko putovanje odabrao upravo našu zemlju.

Zadnje ažuriranje petak, 08 septembar 2017 08:44
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved