Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

HOLANDSKI FOTOGRAF ROBERT STOMP FOTOAPARAT ZAMIJENIO LOPATOM I MOTIKOM U VOLONTERSKOJ AKCIJI U VISOKOM

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Holandski fotograf Robert Stomp učesnik je osme smjene Ekspedicija, a dijelom volonterske akcije je postao sasvim slučajno. Preko interneta je čuo za bosanske piramide, bio je na putovanju kroz Hrvatsku, a informacije koje je imao o piramidama i blizina BiH, kako kaže, nagovorile su ga da uđe u Bosnu i dođe do Visokog.

– Još od djetinjstva su me interesovale historija i arheologija, a prije nekog vremena sam saznao i za otkriće prvih evropskih piramida. Istraživao sam egipatske piramide i naišao na informacije o bosanskim piramidama i dr. Osmanagiću, što me fasciniralo, pa sam odlučio naći još više informacija, pa možda i doći ovamo. – ispričao nam je Robert.

Kako nam je kazao bio je na putovanju kroz Hrvatsku, a onda se sjetio svog istraživanja bosanskih piramida, što ga je ponukalo da putovanje nastavi kroz našu zemlju i dođe do Visokog.

– Prolazio sam kroz Hrvatsku i sjetio se priče o piramidama, pa sam odlučio doći ovamo. Prvo jutro, kad sam se probudio vidio sam neke ljude kroz prozor koji se spremaju da krenu na neku akciju, na neki rad. Kroz priču s njima sam shvatio da je riječ o volonterima koji rade na Bosanskoj piramidi Sunca, pa sam se odlučio i ja prijaviti i biti dio ovog projekta i na ovaj volonterski način. Sve mi se jako sviđa, od zemlje, prirode, ljudi, do projekta i ovog volonterskog dijela gdje svi radimo kao kolektiv i jedni druge motiviramo. – kazao nam je Robert Stomp.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 21 septembar 2017 08:39
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved