Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

UČESNIKE OSME SMJENE EKSPEDICIJE POSJETIO DR. SEMIR OSMANAGIĆ

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Osmom smjenom „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ koja do 22. septembra 2017. boravi u Visokom, završava se ovogodišnji, još jedan uspješan projekat Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. Preko 30 učesnika iz cijelog svijeta na Bosanskoj piramidi Sunca posjetio je i dr. Semir Osmanagić, koji je za sve učesnike održao i kraće predavanje o pronalasku bosanskih piramida, ali i o svim problemima s kojima su se on lično, kao i Fondacija, susretali tokom svih ovih godina istraživanja i radova.

Dr. Osmanagić je govorio i o brojnim aspektima istraživanja, naučnim metodama koje su do sada korištene, kako na bosanskim piramidama, tako i na ostalim lokacijama na kojima radi Fondacija, a odgovorio je i na neka od pitanja koja su imali volonteri.

Na kraju se dr. Osmanagić još jednom srdačno zahvalio svim učesnicima „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“, koji su odvojili svoje vrijeme, i odlučili doći iz svojih zemalja, od kojih su neke od BiH udaljene i hiljadama kilometara, te učestvovati u ovom historijskom projektu. Nakon predavanja uslijedio je i zajedničko fotografisanje, kao trag o boravku u Visokom i učešću u projektu koji mijenja svjetsku historiju.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 21 septembar 2017 09:47
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved