Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PRVA SMJENA „EKSPEDICIJE NA BOSANSKE PIRAMIDE S VOLONTIRANJEM“ ZAVRŠAVA SVOJU SMJENU U VISOKOM

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Bliži se kraj prve smjene ovogodišnje „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“, projekta koji izuzetno uspješno provodi Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i koji u Visoko svake godine dovede stotine volontera iz cijelog svijeta. Prva grupa je ovog ponedjeljka (11.juni) imala svoj posljednji radni dan na Bosanskoj piramidi Sunca, a koliko je bilo učesnika, te što je sve urađeno, kazao nam je jedan od koordinatora, Tarik Karamehić.

- Prva grupa učesnike Ekspedicije polako privodu kraju svoj boravak u Visokom i našoj zemlji, a kroz druženje i rad u proteklim danima, saznao sam da su jako zadovoljni onime što su uspjeli vidjeti i doživjeti u Visokom, ali i drugim bh.sredinama. U prvoj smjeni imali smo volontere iz Norveške, Španije, Francuske, Finske, Njemačke, Slovenije, Tajlanda i SAD-a, dok su nas nešto ranije napustile majka i kćerka koje su u našu zemlji stigle iz Kolumbije. – pojasnio nam je Tarik.

Radilo se većinom na Bosanskoj piramidi Sunca, a radovi su nastavljeni tamo gdje su stali prošle godine, na novim sondama Bosanske piramide Sunca.

- Radili smo na čišćenju, ali i širenju sonde broj 6 na Bosanskoj piramidi Sunca i ovdje smo proveli nekoliko radnih dana. Pored radova na Bosanskoj piramidi Sunca, grupa je u sklopu Ekspedicije imala priliku da obiđe i neke druge znamenitosti i gradove u Bosni i Hercegovini, tako da su utisci zaista odlični i nadam se da će komplentna ovogodišnja Ekspedicija biti kao što je njen početak – vesela, radna i uspješna. – kazao nam je Tarik Karamehić.

Zadnje ažuriranje utorak, 12 juni 2018 08:36
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved