Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

TAJLANĐANKA ANONG VOGNILD UČESNICA PRVE SMJENE EKSPEDICIJE

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Svaka smjena od dosadašnjih brojnih smjena, kako u sklopu projekta „MRAV – Međunarodna radna akcija volontera“, tako i u sklopu novog projekta Fondacije, „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“, imala je volontere iz cijelog svijeta, pa čak i iz nekih zemalja, za koje i nije očekivano da su čuli za BiH, a kamoli da je posjete. Tako je i u prvoj smjeni ovogodišnje akcije, koja je okupila ljude iz cijelog svijeta, a mi smo među učesnicima upoznali Anong Vognild, iz Tajlanda.

- Za projekat sam čula od prijateljice koja je u Visokom bila prošle godine i to me navelo da se malo raspitam o projektu i evo da se prijavim i budem dio ove Ekspedicije i projekta. Pored prijateljice koja je bila ovdje, o vašoj zemlji sam mnogo toga uspjela čuti i od svoje druge prijateljice, koja je porijeklom iz Bosne, a koja, kao i ja, živi u Norveškoj. – pojasnila nam je Anong.

Iako je o našoj zemlji imala šture informacije, a najviše podataka o BiH je bilo vezano za rat i ratna zbivanja, to je nije spriječilo da se ove godine odluči za dolazak u BiH, i učešće u Ekspediciji.

- Ništa me nije moglo spriječiti da dođem, i nisam imala nikakav strah zbog dolaska i zbog svega što se ovdje zbilo u bliskoj prošlosti. I nisam pogriješila što sam došla, ovdje mi je zaista prelijepo, Visoko je mali gradić, lijep gradić sa velikom piramidom i divnim ljudima, a ekipa koju sam imala ovdje prilikom  rada je zaista sjajna, sve su dobri prijatelji i kroz ovih nekoliko dana postali smo skoro kao porodica. Bilo mi je zaista odlično i sigurna sam da ću se u Visoko, ali i Vašu zemlju vratiti ponovo, ako ne naredne godine, onda sigurno u bliskoj budućnosti. – ispričala nam je simpatična Tajlanđanka.

Zadnje ažuriranje utorak, 12 juni 2018 08:46
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved