Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

U VISOKOM TREĆA SMJENA „EKSPEDICIJE NA BOSANSKE PIRAMIDE S VOLONTIRANJEM“

Ocijenite članak
(3 ocjena)

U Visokom trenutno boravi treća smjena volontera i učesnika „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“, a zbog nešto lošijeg vremena za ovo doba godine i radovi teku nešto manjim intenzitetom, ali pod budnim okom koordinatora Fondacije među kojima je i Marie-Sophie Gristi.

- Ovaj put imamo jednu malo manju grupu, tu je 12 volontera, njih sedam radi s nama na Bosanskoj piramidi Sunca, dok je ostatak od pet volontera angažiran u parku „Ravne 2“ na jednom projektu Fondacije. Tu su ljudi iz Norveške, Danske, Finske, Francuske, Holandije i SAD-a, pa bih ovu grupu mogla nazvati i skandinavskom grupom – pojasnila nam je Marie – Sophie.

Radovi teku predviđenom dinamikom, uz manja kašnjenja zbog lošeg vremena.

- Ovaj put radimo na sondi broj 5, njenom uređenju, čišćenju i širenju, a kako sam već istaknula, u ovoj smjeni nismo uspjeli mnogo toga da uradimo jer nas vrijeme nikako ne služi u ovih nešto više od mjesec dana. Ipak, radimo malo po malo, širimo sonde, uređujemo ih i one su sve vidljivije iz grada. Sutra završavamo s radom, pravimo pauzu tokom vikenda, a tada ćemo obići Zavidoviće i Sarajevo, pa smo ponovo na Bosanskoj piramidi Sunca u ponedeljak. U utorak je u planu izlet na Boračko jezero, a srijeda je rezervirana za oproštaj od grupe i prijem nove, četvrte smjene ovogodišnje ekspedicije - raportirala nam je koordinatorica Fondacije Marie – Sophie Gristi.

Zadnje ažuriranje petak, 06 juli 2018 09:44

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved