Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

GABRIELLE SUTHERLAND: BOSNA JE ZA MENE BILA SAMO JEDNA OBIČNA, MALA ZEMLJA DOK SE NISU DESILA OVA OGROMNA OTKRIĆA

Ocijenite članak
(3 ocjena)

Među učesnicima treće smjene „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ je i Holanđanka Gabrielle Sutherland, gospođa koja je prvi put u našoj zemlji i koju je oduševio projekat u Visokom.

- Prije nekoliko godina sam čula i saznala za ova otkrića i ovaj projekat, a ove godine me nešto jednostavno povuklo da dođem ovamo. Prijavila sam se na Ekspedicije i evo me tu, zajedno s predivnim ljudima iz nekoliko zemalja svijeta. Prvi put sam u Visokom i Bosni i Hercegovini i na prvu sam oduševljena. Impresije? Želim ostati ovdje – uz osmijeh nam je kazala Gabrielle.

Smatra da je projekat istraživanja u Visokom od ogromnog značaja i da je važno biti dio nečeg tako velikog.

- Sjajno je biti dio ovog grandioznog projekta, ali i biti među ovim divnim ljudima iz cijelog svijeta. Također, ljudi koje sam srela u Bosni su sjajni, prijateljski raspoloženi, ljubazni, priroda je predivna, a i meni je ovdje odlično. Što se tiče Bosne, čula sam naravno za ovu zemlju, koja je za mene bila jedna obična, mala, neinteresantna zemlja, u koju vas ništa ne može privući. Naravno, do otkrića piramida. Nakon otkrića i nakon što je počeo projekat i Bosna se našla na svjetskoj mapi i naravno postala privlačna, tako da sam i ja tu. Ovdje mi je zaista sjajno, provodim vrijeme s divnim ljudima, radimo, a namjera mi je da se vratim ovamo i to već sa sljedećom grupom, dakle da ostane i sa četvrtom smjenom. – otkrila nam je Gabrielle te na kraju dodala da će se i u budućnosti sasvim sigurno vraćati u Visoko i našu zemlju.

Zadnje ažuriranje petak, 06 juli 2018 09:43

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved