Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

ALEJA SUVENIRNICA BIT ĆE JOŠ BLIŽA I PRISTUPAČNIJA POSJETIOCIMA

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Vrijedni radnici i uposlenici Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, svakodnevno uređuju brojne lokacije na kojima Fondacija vrši istraživanja, kao i lokacije koje obilaze brojni gosti iz cijelog svijeta. Ovog četvrtka (05.juli, 2018.) akcent je bio na dijelu iznad ulaza u Prahistorijski kompleks tunela Ravne, a radi se na čišćenju i uređenju šumskog dijela.

Radnici uređuju i grade nove stepenice kao i novi prilazni put koji će u budućnosti spajati Arheološko – turistički park „Ravne 2“ s mjestom na kojem se nalaze suvenirnice. Na ovaj način će svi posjetioci parka moći, direktno iz parka „Ravne 2“, doći ispred brojnih suvenirnica. Spajanjem parka i dijela gdje se nalaze suvenirnice, najviše bi trebali dobiti upravo ljudi koji rade u suvenirnicama i kućicama u ovom dijelu Ravana.

- Jako smo zadovoljni ovime što se radi, pošto smo trenutno u nekom periodu adaptacije i privikavanja na novu lokaciju suvenirnica. Na ovaj način će i naša prodajna mjesta biti mnogo otvorenija i dostupnija brojnim posjetiteljima  – kazali su nam zadovoljni vlasnici suvenirnica na Ravnama.

Zadnje ažuriranje petak, 06 juli 2018 09:42
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved